Billigere med lejebil end med tog

Kasper Gjedsted.

Kasper Gjedsted.

Stigende priser på togbilletter gavner for eksempel Budget Biludlejning, hvor billigere lejebiler tiltrækker stadig flere togrejsende.

Togpriserne stiger igen, når DSB og Arriva den 19. januar hæver billetpriserne med gennemsnitligt 1,3%.

Ifølge DSBs eget priseksempel vil en enkeltbillet mellem Odense og København komme til at koste 274 kroner plus en pladsbillet til 30 kroner. For fire personer bliver det 2.432 kroner.

For 1.119 kroner kan man leje en mindre bil i fire dage hos Budget Biludlejning. Hertil kommer 470 kroner til Storebæltsbroen og ca. 200 kroner til brændstof. Det svarer til en besparelse på ca. 640 kroner.
Hos Budget har man igennem længere tid set en tendens til, at danskere, der rejser uregelmæssigt, vælger lejebilen frem for toget.

”Med de stigende billetpriser har danskerne for alvor åbnet øjnene for billeje som et alternativ. Den lavere pris er en afgørende faktor, men den større fleksibilitet gør, at vi kan se en klar stigning i antallet af togrejsende, der vælger bilen i stedet,” siger Kasper Gjedsted, adm. direktør hos Budget Biludlejning i Danmark.

Prisberegningen er foretaget 13/1 med udgangspunkt i de bedste, tilgængelige priser den 20-24/1 og de gældende bro- og brændstofpriser.