Billigst med Visa/dankort i udlandet

Jyske Bank og Danske Bank har sat gebyrerne op, så det nu koster 50% mere at bruge Visa/dankort eller MasterCard i EU-lande og 33% mere uden for EU.

Alligevel er det fortsat billigere at bruge betalingskort i udlandet i stedet for at tage valuta med hjemmefra, siger Troels Holmberg, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Hvis man som kunde i en af de to banker køber en vare til 1.000 Euro på sit Visa/dankort på sin udlandsrejse, betaler man 7.547 kroner for varen, viser en opgørelse, som Mybanker har lavet for Ritzau Fokus. Priserne er fra 13. marts 2017. Hvis man i stedet vælger at hæve 1.000 euro i Jyske Bank hjemmefra, koster det 7.594 kroner, og i Danske Bank 7.604 kroner. Det er altså henholdsvis 47 og 57 kroner dyrere end Visa/dankort i udlandet.

Endnu dyrere er det at købe valuta i Forex, hvor 1.000 euro koster 7.648 kroner ifølge Mybankers opgørelse.

Den dyreste løsning er at hæve valuta på rejsedestinationen.

Troels Holmberg anbefaler altid at tjekke, hvilke gebyrer man betaler ved at bruge betalingskort i udlandet. I Sydbank, Nykredit Bank og Nordea koster det henholdsvis 1 og 1,5 procent af varens pris i Europa og resten af verden, når man betaler med kort i udlandet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.