Billund på vej mod nye rekorder

I november rejste 216.588 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 14,5% fra november 2016.

“Med dette er vi allerede nu et godt stykke forbi sidste års rekord på godt tre millioner passagerer, og før året rinder ud bliver det et rekordår,” siger direktør Kjeld Zacho Jørgensen

Det er udenrigsruterne, der lægger grunden til fremgangen. 166.082 passagerer på udenrigsruterne er en stigning på 16,7%. “Netværksselskaber, regionale selskaber og lavprisselskaber bidrager alle til væksten. Det er klart, at nye ruter i sig selv giver en stigning, og når de etablerede ruter samtidig fortsætter med gode stigninger går det kun én vej – opad,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

“Det er næsten lidt underligt at kunne sætte passagerrekord efter bare 11 måneder, men det er sådan det er, så 2017 bliver et særdeles flot år.”

Indenrigsruterne havde 8.685 rejsende, hvilket er en tilbagegang på 26,4%. Antallet af frekvenser til København har stor betydning for antal rejsende.

Chartertrafikken havde også fremgang. 40.961 rejsende er en fremgang på 6.320 passagerer, hvilket svarer til 18,2%. “November er traditionelt en lav måned for ferierejsende, men i år ser vi en pæn stigning, hvilket sandsynligvis hænger sammen med vejret.”

”Med én måned tilbage til at lægge yderligere passagerer på tallene er det næsten som at få en julegave før tid. I hver fald bliver det interessant at følge, hvordan det ser ud, når vi passerer midnat den 31. december”.

Wizz Air åbner endnu en Billund-rute

Børn gratis med British Airways fra Billund

Billund Lufthavn udvider med multihus

x

Læs Også

Flyselskab fortæller ansatte hvad de ikke bør sige

Australiens største flyselskab kritiseres for nye retningslinjer om en række ord dets personale skal undgå når de taler med passagerer. ”Dette er for meget politisk korrekthed,” siger tidligere premierminister.

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Der er ingen planer om at sælge de 24 procent i Indiens næststørste flyselskab, siger Etihad Airways, der sidste år trak sig ud af ejerskabet af både airberlin og Alitalia.

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.