Billund tilfreds med sommerens start

Billund Lufthavn havde sidste måned 266.663 passagerer, 1,5 pct. færre i forhold til juni sidste år.

 

I juni benyttede 150.333 passagerer udenrigsruterne fra Billund, en tilbagegang på 1,1 %. Når tilbagegangen ikke er større, set i lyset af Cimber Sterlings konkurs i maj, skyldes det, at størstedelen af flyselskaberne på Billunds udenrigsruter havde tocifrede vækstrater i juni.

 

”Samtidig glæder vi os over at Turkish Airlines 9. juli åbner direkte rute til Istanbul fra Billund. Bookingtallene for den nye rute viser, at vestdanskerne har taget godt imod den,” siger lufthavnens direktør, Kjeld Zacho Jørgensen.

 

Billunds Top 5-udenrigsruter var i juni: Amsterdam, London, Frankfurt, Oslo og Paris.

 

Grundet Cimber Sterlings konkurs har Billund Lufthavn i juni ikke haft indenrigsrutetrafik siden 3. maj, men 13. august indsætter SAS op til fem daglige afgange mellem Billund og København. Ligeledes introducerer SAS 3. september daglig afgang mellem Billund og Oslo med undtagelse af lørdage. Oslo-ruten flyves i forvejen af Sun-Air og Norwegian.

 

I juni havde Billund Lufthavn fremgang i chartertrafikken. I alt 114.613 passagerer rejste med charterfly, en vækst på 9,8 pct. Væksten skyldes, at der i år var fem weekender i juni, en weekend mere end sidste år. Det er også væsentligt for væksten, at man denne sommer kan flyve til ti charterdestinationer mere fra Billund sammenlignet med sidste sommer.

 

Top 5 over charterdestinationerne i juni var: Antalya, Mallorca, Kreta, Rhodos og tyrkiske Milas.

 

Luftfragten til og fra Billund Lufthavn havde sidste måned en stigning på 8,9 pct.

 

I årets seks første måneder havde Billund Lufthavn 1.235.425 passagerer, en minimal fremgang på 0,1 pct. – eller 1.152 flere passagerer.

 

Udenrigsrutetrafikken er i halvårsperioden steget 0,5 pct., chartertrafikken 7,3 pct., mens indenrigsruten i første halvår faldt 44,9 pct.

Skrevet af redaktionen