Biludlejere mærker ikke VW-skandale

????????????????????????

BILUDLEJNING: Tyske VW, verdens største bilproducent, har snydt med udledning fra sine dieselbiler, hvor Volkswagen har puttet snydesoftware i for at skjule mængden af NOx-gasser i USA. Men det berører ikke biludlejningen i Danmark.

VW’s snyd omfatter datterselskaberne Audi, Skoda, Seat og Volkswagen, siger Transportstyrelsen i Sverige til Svenska Dagbladet.

Sidste uge kom det frem, at 11 mio. Volkswagen-dieselbiler verden over har software, der kan få dem til at fremstå mere miljøvenlige, end de er. Onsdag trådte den øverste chef for Volkswagen, Martin Winterkorn, tilbage på grund af skandalen – men han får dog stadig 213 mio. kr. i pension.

Trafikstyrelsen i Danmark har endnu ikke bud på, hvor mange dieselbiler, der eventuelt har snyde-motorer. Men det kunne være langt flere biler i Danmark, mener Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDM, Forenede Danske Motorejere, der henleder opmærksomheden på, at de europæiske grænseværdier for kvælstofilter er højere end de amerikanske.

”Det har været fremme i pressen, at mængden af kvælstofilter nogle gange har været 40 gange højere end det tilladte,” siger Torben Lund Kudsk til Ritzau.

Men VW’s snyderi har ikke fået flere biludlejere til at afbestille deres VW-udlejningsbil, erfarer standby.dk

Til standby.dk sagde i går samstemmende Tony Woolrych, adm. direktør for Enterprise Rent-A-Car i Danmark, ejet af VW-importøren i Danmark; samt adm. direktør for Sixt Biludlejning i Danmark, Philip Schack, og Charlotte Søndergaard fra Europcar, at ingen af disse biludlejere har set faldende udlejning i Danmark som følge af VW-skandalen.