Hertz i USA er i store økonomiske problemer, men i Norden påvirkes koncernen ikke på det nordiske marked, da Hertz i Norden ejes af Volvo. Arkivpressefoto fra Hertz.

Biludlejningsgigant får mere tid til at undgå konkurs

Hertz Global Holdings med varemærkerne Hertz, Dollar og Thrifty er hårdt ramt af coronaen. Men Hertz i Norden er ikke direkte påvirket, da biludlejningsselskaberne her er ejet af Volvo.

Amerikanske Hertz Global Holdings nåede i går, mandag, frem til en midlertidig løsning på sine store økonomiske udfordringer som følge af nedgangen på grund af coronakrisen.

Hertz havde til i går for at finde en løsning i forhold til sine långivere, denne frist er nu flyttet til 22. maj. I den mellemliggende tid skal Hertz udarbejde en ”finansiel strategi og struktur der viser koncernens påvirkning af corona-pandemien,” oplyser Hertz i en fondsbørsmeddelelse i USA.

Hertz i USA er tæt på en såkaldt kontrolleret betalingsstandsning, Chapter 11, men vil gerne undgå en sådan og i stedet finde løsning med sine kreditorer, skriver blandt andet nyhedsbureauet Bloomberg og avisen Wall Street Journal.

Men Hertz’ kunder i Norden påvirkes ikke af udviklingen i USA, skriver Hertz i Norden i en pressemeddelelse tirsdag.

Her står der blandt andet: ”Amerikanske medier har de sidste uger skrevet at Hertz Global Holdings – den virksomhed som driver varemærkerne Hertz Corporation, Dollar og Thrifty – er hårdt ramt af coronapandemien.

Spekulationer omkring en forestående ansøgning om den såkaldte Chapter 11, er ikke blevet kommenteret af virksomheden. Chapter 11 indebærer en beskyttelse af virksomheden imod en konkurs, og er en juridisk mulighed i USA for at gennemføre en rekonstruktion af virksomheden,” lyder det fra Hertz i Norden.

Volvo ejer Hertz i Norden
Hertz skriver videre i pressemeddelelsen, at ”Hertz’ forretningsmodel bygger på et stort franchisenetværk, hvilket medfører at for eksempel de nordiske Hertz-virksomheder ikke påvirkes af en eventuel rekonstruktion i USA.

I Danmark ejes franchiserettighederne af First Rent a Car Denmark A/S, som er et 100 procent ejet datterselskab af Volvo Cars. First Rent a Car Denmark er en del af en nordisk gruppe.

Administrerende direktør for Hertz Danmarks, Martin Peick-Kristensen, siger i pressemeddelelsen:

”Det er vigtigt at understrege, at vores virksomhed i Danmark og resten af Norden ikke påvirkes af eventuelle hændelser, som måtte ske i USA. I Danmark kan vores kunder være trygge og fortsætte med at booke lejebil hos os. Vores franchiserettigheder påvirkes ikke af udviklingen i USA,” siger Martin Peick-Kristensen.

Hertz har over 8.800 biludlejningskontorer i 150 Lande. Hertz Biludlejning blev grundlagt i Chicago i 1918 .

Relaterede artikler:

Briter lejede flest biler i Danmark

Comeback til kendt profil i dansk biludlejning

Stort biludlejningsfirma skifter direktør i Danmark