Avis Biludlejning i Danmark melder om en god dansk sommer med udlejning til over 30 nationaliteter. Pressefoto fra Avis Biludlejning.

Briter lejede flest biler i Danmark

Briterne, amerikanerne og nordmænd toppede denne sommer Top 10 hos Avis Biludlejning i Danmark over nationaliteter, der lejede flest biler. Avis har registreret ”turistmæthed i København.”

Avis Biludlejning har kigget på sine udlejningstal i Danmark for den forgangne sommer – og blandt andet udarbejdet Top 10 over hvilken udenlandske nationaliteter, der lejede flest biler i Danmark.

Briterne lejede flest biler i Danmark denne sommer, fulgt af amerikanerne, der oftest lejer dyrere biler, mens nordmændene indtager tredjepladsen.

Avis kan fra sine opgørelser også se, at de udenlandske turister i Danmark, der lejede bil hos selskabet, kører mere væk fra København, som Avis i en pressemeddelelse kalder ”landets travle og turistprægede hovedstad.”

“Vi kan se, at specielt briterne og amerikanerne lejer biler om sommeren i Danmark. Briterne udnytter de nye flyruter mellem England og Danmark og benytter lejligheden til at udforske Danmarks seværdigheder,” siger engelske Andrew Smith, general manager for Avis Budget Group i Danmark og Sverige, og fortsætter:

“Samtidig kan vi også se, at der er er opstået en turistmæthed i København, som gør, at turisterne gerne vil besøge andre skønne steder i Danmark, hvor alt jo heldigvis er i behagelig køreafstand.”

Amerikanerne vælger luksus
Avis Danmark har denne sommer lejet biler ud til over 30 nationaliteter, hvoraf hver fjerde lejede større biler med plads til hele familien, et ekstra barnesæde og kufferterne.

Samtidig viser tal fra Avis, at særligt amerikanerne gerne vil have ekstra komfort. Næsten hver femte billejer fra USA valgte en mere luksuøs bil som for eksempel Mercedes A-klasse.

For alle biludlejningsselskaber i Danmark gælder det i øvrigt, at kunder, der ikke er bosiddende i Danmark, kan leje typisk dyrere biler end danskerne; de såkaldte valutabiler, eller ”frie biler.” Der er ikke de samme afgifter på valutabiler som på de biler, danskerne kan leje. De ”normale” biler med danske afgifter gør disse dyrere at leje.

De lejede flest biler i Danmark denne sommer
Ifølge Avis biludlejning interne bookingtal for Danmark i perioden juni-august i år toppede disse nationaliteter sommerens biludlejninger: Storbritannien, USA, Norge, Frankrig, Tyskland, Spanien, Schweiz, Italien, Sverige og Holland.

I Danmark har Avis Biludlejning foreløbig 50 udlejningsstationer over hele landet. Avis Danmark ejes af Avis Budget Group – og på verdensplan har Avis Car Rental omkring 5.500 udlejningsstationer i cirka 170 lande.

Relaterede artikler:

Biludlejer køreklar med gode råd til billigere billeje

Biludlejer ser stor vækst i Danmark

Rejsebranchen til fest med Avis Biludlejning