Rejseprisen blev overrakt til Bjarke Hansen, til venstre, af direktør Henrik Specht fra RID. Foto: Michael Stub.

Bjarke Hansen første modtager af nye Rejseprisen

”At lave rejser, er ikke atomfysik, det er mest hårdt arbejde,” sagde Bjarke Hansen, ejer af Travelheart Family (Primo Tours-gruppen). Han blev første modtager af den nye Rejseprisen.

I forbindelse med uddelingen af årets Danish Travel Awards i Cirkusbygningen onsdag aften i København, blev der også introduceret tre nye særpriser, Luftfartsprisen, Turismeprisen og Rejseprisen.

Rejseprisen uddeles af rejsemediet Standby.dk og gives til en person/personer, der i løbet af de senere år har ydet en bemærkelsesværdig indsats for sin virksomhed eller for rejsebranchen i Danmark.

Vinderen er fundet af en dommerkomité bestående af Danmarks Rejsebureau Forening, Rejsearrangører i Danmark (RID), Danish Business Travel Association DBTA samt Standby.dk

Fra Primo Tours til Travelheart Family-koncernen
Dommerkomiteen havde valgt Bjarke Hansen, stifter af Primo Tours og hovedejer af Travelheart Family med 15 aktører i rejsebranchen, senest Bravo Tours, som modtager af Rejseprisen 2023.

I begrundelsen af valget af Bjarke Hansen, hed det fra dommerkomiteen: ”Siden Bjarke Hansen i slutningen af 2009 stiftede Primo Tours i Ringkøbing, er det kun gået fremad for den driftige og beskedne erhvervsleder.

Primo Tours har siden starten været på en imponerende vækstrejse, hvor Bjarke med sans for en god forretning har formået at opkøbe og efterfølgende at integrere en række rejseselskaber, der har styrket hovedforretningen og skabt nye forretningsområder.

Gennem tiden er det blandt andet blevet til opkøb af Århus Charter, SunCharter, USA Tours, Unique Tours, Danexplore samt Skinetworks med Danski, Nortlander og Slopetrotter.

Seneste opkøb er konkurrenten Bravo Tours med datterselskabet Top Tours (der ved prisoverrækkelserne onsdag vandt Danish Travel Awards-kategorien Bedste Ferierejsebureau, red.) Med opkøbet af Bravo Tours bliver Travelheart Family – som er koncernens nye navn – næststørste rejsearrangør i Danmark med over 250.000 gæster årligt.

Samtidig har Bjarke også set muligheden i at etablere Airseven som koncernflyselskab, Heart Hotels (tidligere Primo Hotels) med drift af egne hoteller samt Tourpaq, der er et komplet bookingsystem til såvel interne som eksterne rejsebureauer,” stod der i motivationen, der blev afsluttet med ordene: ”Vi er mange i branchen, der glæder os til at følge Travelheart Familys fortsatte vækstrejse.”

Ikke ”opkøb,” men partnerskaber
I sin takketale fra scenen i Cirkusbygningen, sagde Bjarke Hansen blandt andet:

”Vi ser det ikke som ”opkøb,” når vi går sammen med (andre rejsebureauer) – vi ser det som partnerskaber. Det er medvirkende til, at vi er vokset mere end vi havde planlagt i starten.”

Bjarke Hansen tilføjede: ”Det er lidt flovt at stå her og sige, at vores eneste målsætning fra starten var, at vi ikke skulle vækste. Vi har hele tiden forsøgt at have gæsterne i fokus.

Men der var nogle, der gerne ville partnerskaber med os – og som vi passede godt sammen med. Meget er også held. For at lave rejser, er ikke atomfysik, det er mest hårdt arbejde,” lød det fra den nyslåede prismodtager.

 

Relaterede artikler:

Jan Hessellund modtager Luftfartsprisen 2023

Dorthe Weinkouff Barsøe vinder Turismeprisen 2023

Primo Tours-gruppen får fælles nyt koncernnavn