Bjarne Riis køber dansk rejsebureau

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis.

TURISME: Sammen med den tidligere Saxo Bank-direktør, Lars Seier Christensen, har Bjarne Riis netop købt et mindre dansk rejsebureau. Bjarne Riis vandt i 1996 Tour de France – men erkendte ti år senere, at han var dopet under tour’en.

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen, der driver flere forretninger i firmaet Riis Seier Denmark, er blevet hovedaktionærer i rejsebureauet Optour fra Frederiksberg i København. Købsprisen oplyses ikke. Duoen har ifølge finans.dk købt over to tredjedele af Optour.

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm oplyser til standby.dk, at Optour er et mindre rejsebureau – det er ikke på hans liste over Danmarks knap 200 største rejsebureauer. For at være med kræves en omsætning på mindst 10 mio. kr. om året.

Optour blev stiftet af Michael Benzon og Mikkel Würtz, som begge beholder mindre ejerandele i selskabet, der i sit første regnskabsår fik overskud på 102.000 kr.​

x

Læs Også

Større rejselyst øger travlhed i rejsebureauer

”Det går generelt godt for bureauerne. Danskerne rejser mere, både selv-arrangerede men vi ser også stigninger hos rejsebureauerne,” siger DRF’s direktør.

Nyt solidt overskud i jysk charterkoncern

Ringkøbing-baserede Primo Tours, der i dag er Danmarks femtestørste charterkoncern, kom ud af 2017 med et overskud på 32,7 millioner kroner.

Marmaris tilbage hos Bravo Tours

Kunderne hos Bravo Tours har efterspurgt Marmaris, og charterarrangøren har derfor nu sat den tyrkiske feriedestination på sommerprogrammet.

Tunis Rejser opgiver Monastir-flyvninger

Tunis Rejser må droppe charterflyvninger til kystbyen Monastir i Tunesien, da rejseselskabet kom for sent i gang med salget af billetter.

Aktiv ferie med indbygget forberedelse

Ud over selve rejsen får deltagerne sendt et gratis træningsprogram og tilhørende goodiebag i god tid inden rejsen.

Skirejsebureau vil lave firmarejser

Danmarks største skirejsebureau har åbnet særlig afdeling, hvor de ansatte udelukkende skal sælge rejser til erhvervslivet.