Bjarne Riis køber dansk rejsebureau

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis.

TURISME: Sammen med den tidligere Saxo Bank-direktør, Lars Seier Christensen, har Bjarne Riis netop købt et mindre dansk rejsebureau. Bjarne Riis vandt i 1996 Tour de France – men erkendte ti år senere, at han var dopet under tour’en.

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen, der driver flere forretninger i firmaet Riis Seier Denmark, er blevet hovedaktionærer i rejsebureauet Optour fra Frederiksberg i København. Købsprisen oplyses ikke. Duoen har ifølge finans.dk købt over to tredjedele af Optour.

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm oplyser til standby.dk, at Optour er et mindre rejsebureau – det er ikke på hans liste over Danmarks knap 200 største rejsebureauer. For at være med kræves en omsætning på mindst 10 mio. kr. om året.

Optour blev stiftet af Michael Benzon og Mikkel Würtz, som begge beholder mindre ejerandele i selskabet, der i sit første regnskabsår fik overskud på 102.000 kr.​

x

Læs Også

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Der var genvalg til medlemmerne af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening ved generalforsamlingen torsdag. Foreningen fejrer til oktober sit 80 års jubilæum.

TUI vil atter være størst i Danmark

De seneste 5 år har TUI – det tidligere Star Tour – mistet cirka hver fjerde kunde i Danmark. Det afholder ikke TUI’s nordiske topchef fra at forudse, at bureauet igen kan overhale Spies som landets største charterrejsebureau.

Dansk rejsebureau øger på Caribien

Den hollandske besiddelse Aruba er ny destination for bureauet, som dermed har 5 rejsemål i Caribien.

For få besøgende til aktiv feriemesse

Weekendens premiere på Københavns nye feriemesse, Aktiv Ferie, tiltrak færre gæster end forventet. Messen loves tilbage næste år – men det bliver på et nyt tidspunkt.

Rejsebureau fejrede medejer og fødselar

Der blev både fejret 50 års fødselsdag for produktionsdirektør i stort dansk rejsebureau samt hans 10 års jubilæum som medejer.

Krakket rejsebureau fortsætter med ny ejer

I februar gik københavnsk rejsebureau konkurs med tab for Rejsegarantifonden på 3,2 millioner kroner. Nu har et andet dansk bureau købt dets domæner og kundedatabasen.