Bjarne Riis køber dansk rejsebureau

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis.

TURISME: Sammen med den tidligere Saxo Bank-direktør, Lars Seier Christensen, har Bjarne Riis netop købt et mindre dansk rejsebureau. Bjarne Riis vandt i 1996 Tour de France – men erkendte ti år senere, at han var dopet under tour’en.

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen, der driver flere forretninger i firmaet Riis Seier Denmark, er blevet hovedaktionærer i rejsebureauet Optour fra Frederiksberg i København. Købsprisen oplyses ikke. Duoen har ifølge finans.dk købt over to tredjedele af Optour.

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm oplyser til standby.dk, at Optour er et mindre rejsebureau – det er ikke på hans liste over Danmarks knap 200 største rejsebureauer. For at være med kræves en omsætning på mindst 10 mio. kr. om året.

Optour blev stiftet af Michael Benzon og Mikkel Würtz, som begge beholder mindre ejerandele i selskabet, der i sit første regnskabsår fik overskud på 102.000 kr.​

x

Læs Også

Rejsetrends for sommeren 2018

Over 200.000 danskere bruger januar til at solsikre deres 2018-ferie og i disse dage er der størst rift om de populære familiehoteller og de helt store lejligheder.

Profil Rejser får Costa Rica på programmet

Profil Rejser ønsker at få en andel af de omkring 6.000 danskere, der årligt besøger Costa Rica og sælger nu rejser til det mellemamerikanske land.

Rejs med Viktors Farmor til mumier i Peru

Rejsebureauet Viktors Farmor har strikket en Peru-rundrejse sammen, og på 18 oplevelsesrige dage får man flere store oplevelser.

Forbrugerne kommer til at betale

TURISME: De gebyrer, der er blevet fjernet fra visse typer kreditkort, skal hentes et andet sted. Og det bliver hos forbrugerne. Det mener i hvert fald, direktør Jesper Schou fra Billetkontoret.

2018 bliver et skelsættende år for rejseindustrien

DEBAT: Direktør Ole Mortensen fra rejserådgivningsvirksomheden AMM Consulting giver et bud på branchens udfordringer i 2018 samt anvisninger til, hvordan man som virksomhed kommer igennem året.

Hellere en julerejse end gaver

Omkring 25.000 danskere har i år fravalgt den hjemlige jul og tager i stedet på charterferie – flest til Gran Canaria og Tenerife, hvor meteorologerne lover sol og temperaturer omkring 18-20 grader i alle juledagene.