Blå mandag

Tivoli Hotel større end man tror- Billig helårsparkering – Vi er alle syndere –Stilhed på Bali – Sund jysk tale – Pyt med Brexit – Finnair som humlebi – Sommertiden venter.

Er der mon kaffe nok?
Når Danske Bank formand Ole Andersen på generalforsamlingen indtager talerstolen i Tivoli Congress Center i København, vil han blive tiljublet af aktionærer blandt de 275.000 Danske Bank ejere, der møder frem. (Berlingske Business)

Helt års parkering billigere end en bøde
Når Dyrehavnsbakken slår De røde Porte op på fredag 23. marts vil man kunne købe et parkeringskort til hele sæsonen for 650 kr. Det er billigere end en enkelt parkeringsbøde ved Tivoli . Det bliver i øvrigt en hel speciel sæson. Den længste nogensinde. Der er nemlig åbent både i efterårsferien og til jul med nisser (som også har deres årlige kongres her midt om sommeren) og glimmer. –Tusinder af motorcykler sætter traditionen tro kurs mod Klampenborg fredag eftermiddag. En festlig men larmende tradition.

Vi er alle syndere
Vi ved, at flyveturen er en ekstrem CO 2-forurenende rejseform – tyve gange så meget som togturen. Alligevel vil de fleste af os flere gange i år gå mod gaten for at tage på vinterferie eller sommerferie og forlængede weekender. Helt uden kvaler. (Politiken)

Livet er jo herligt
Der var meget stille på Bali i weekenden, da man markerede ”stilhedens” dag, skriver The Guardian. Lufthavnen lukkede ned, det samme gjorde butikkerne, og mobiloperatører lukkede ned for internettet. – Skulle vi ikke have en lignende dag i Danmark. Hvad med Grundlovsdag?

Sund jysk tale
Tilfredse gæster er en forudsætning for en god økonomi. Det forsøger vi at leve op til. (Peder Hornshøj, Bravo Tours i DK 4)

Pyt med Brexit
Den får ikke for lidt i en spådom om turismen til England i påsken. Brexit spiller ingen rolle. Turisternes appetit på et komme til London og England i det hele taget er usvækket. Især hvis man bor i Tyskland eller Frankrig. Her er bookingtallene dobbelt så høje som påsken sidste år, ifølge de største online bureauer. Blandt andet fordi kursen på pund er faldet.. – Ophold i mere end to døgn fra USA er der i april booket 23 procent flere af end i fjor. Rekorden har London med 61 flere bookinger på internationale fly end i påsken sidste år.

Finnair som humlebi
Finnair sætter den ene rekord efter den anden for tiden. ”Det er som humlebien, der ikke kan flyve, men gør det alligevel,” kommenterer forhenværende koncernchef i SAS Jørgen Lindegaard

Sommertiden venter
I USA har de taget forskud på sommertiden og skruet tiden en time frem for to uger siden. Og flytrafikken er indrettet derefter. Herhjemme er der nu over 12 lyste timer i døgnet. Og i den kommende weekend høster vi lønnen. Så er det vores tur til ar sætte urene en time frem og skubbe havemøblerne ud, og påskeferien venter. Rejselivet trives, charter-og lavprisfly sætter kursen sydpå. Sommerhusene fyldes op. Det kunne da være, at den globale opvarmning også blev lidt mærkbar på vore breddegrader. Selv om det ikke er pænt at ønske det.