Bleasure vinder indpas

Flere danskere forlænger forretningsrejsen med et par dage, hvor ’den bedre halvdel’ eller vennerne støder til, og nyder et mere privat program.

Begrebet kaldes ’bleasure’ – en kombination af business og pleasure. Erhvervsrejsebureauet BCD Travel sporer en stigende interesse for netop den type rejse, hvad enten det er venner eller familie, der tilgodeses efter forretningsmøderne.

”For især yngre mennesker er der ikke så vandtætte skotter mellem arbejdsliv og privatliv længere. Det flyder lidt mere sammen. Tværtimod synes det attraktivt at forlænge konferencen i Barcelona med et par dage og dele et par gode oplevelser med drengene, fx på Camp Nou stadion eller på de små, lækre tapas-restauranter”, siger Anders Lau Nielsen, Director Client Management Nordics hos BCD Travel.

De fleste virksomheder ser også fleksibelt på rammerne for rejsepolitikken. Om deres medarbejdere forlænger et forretningsophold eller ej, gør ikke spor, så længe omkostningsniveauet er det samme, og de holder sig inden for deres aftalte feriedage. 47% af BCD Travels kunder er under 40 år, og det er især i den gruppe, bleasure vinder indpas, selvom ældre generationer også har fået øjnene op for det.

Flere hoteller og hotelkæder indretter deres hotel således, at man kan matche begge behov, altså business og pleasure samtidig.

”Vi ser forskellige tiltag fra hotelsiden, fx fælles arrangementer for alle hotellets gæster med loungestemning, hvor man kan sidde og lytte til lidt god jazz og får en snack eller en drink. Samtidig sidder andre og arbejder, hvorved der skabes kontakt mellem de forskellige og en udbygning af det personlige netværk. Man flytter med andre ord det traditionelle Business Center ned i lobbybaren eller til en lokation, hvor der er plads til at ’mingle’”, siger Anders Lau Nielsen.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.