Danskerne booker flere ophold i danske sommerhuse, også til den kommende påskeferie, lyder det fra Novasol. PR-foto.

Boom af danskere i sommerhuse

Sammenlignet med påsken 2019, året før coronakrisen, har Novasol udlejet 64 procent flere danske sommerhuse til danskerne. Under coronakrisen har 25.000 danskere købt sommerhus.

De nærmest officielle tal siger, at der i Danmark er omkring 200.000 sommerhuse, hvoraf cirka 40.000 udlejes via officielle kanaler som for eksempel via medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening.

I år synes interessen blandt danskerne for at holde påskeferie i et dansk sommerhus at være markant større end normalt. Det er konklusionen fra Danmarks største ferieboligudlejningsvirksomhed Novasol, der har opgjort sine bookingtal for påskeperioden.

Tallene viser, at bookingerne fra danske gæster er steget 64 procent sammenlignet med 2019 – året før coronakrisen. I en pressemeddelelse fra Novasol siger turismeforsker på Syddansk Universitet, Bodil Blichfeldt, at udviklingen kan føres tilbage til en urolig verden som følge af først Covid-19 og nu krigen i Ukraine.

”Når der er uro i verden, ser vi næsten altid perioder, hvor turisterne holder sig til deres egne nærområder. Jo mere uro, jo mere vil man typisk gerne holde ferie hjemme – og især svenskere, nordmænd og tyskere kommer til at vælge Danmark frem for mere afsidesliggende destinationer,” siger Bodil Blichfeldt.

Flere tyskere i danske sommerhuse
Bookingtallene fra Novasol viser en stigning på tre procent i tyske turisters sommerhusbookinger i Danmark i påskeperioden. Igen sammenlignet med den tilsvarende periode i 2019.

Per Brogaard, kommerciel direktør i NOVASOL, siger i pressemeddelelsen: ”Jeg er en smule overrasket over, at tallene for de tyske turister også er i vækst. Med netop den urolige verdenssituation in mente kunne man sagtens have forestillet sig, at mange tyskere ville blive hjemme.

Det tyder på, at tyske turister opfatter Danmark som sit absolutte nærområde, og at danske sommerhusejere kan se frem til meget stor efterspørgsel fra både dansk og tysk side i den kommende tid,” siger Per Brogaard.

I 2021 blev der sat rekord for antallet af danskere, der holdt ferie i et sommerhus i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik var der i sommeren 2021 næsten dobbelt så mange overnatninger sammenlignet med den tilsvarende periode i 2019.

Siden marts 2020, da Danmark blev ”lukket” som følge af Covid-19, har over 25.000 danskere købt sommerhus i Danmark, oplyses det.

Ejes af kapitalfond
Novasol er et dansk aktieselskab, der ejes via den amerikanske Awaze-koncern af kapitalfonden Platinum Equity. Awaze udlejer cirka 90.000 sommerhuse og andre ferieboliger.

Foruden hovedsædet i Virum og et kontaktcenter i Aarhus, har Novasol 28 lokale servicekontorer i Danmark.

På europæisk plan udlejer Novasol cirka 50.000 ferieboliger i 19 lande, heraf cirka 9.000 i Danmark.

Relaterede artikler:

Klar med åbningsdato for nyt dansk Lalandia

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”

Brancheforening klar med ny direktør