Pia Loft er fra 1. februar ny administrerende direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening. PR-foto.

Brancheforening klar med ny direktør

Fra 1. februar har Feriehusudlejernes Brancheforening igen en administrerende direktør. Det bliver juristen Pia Loft, der tidligere har været kontorchef i Erhvervsministeriet med ansvar for turisme.

53-årige Pia Loft kommer dog senest fra en stilling de seneste fire år som direktør for global public affairs hos Velux, der blandt andet er kendt for ovenlysvinduer.

Men hun har tidligere været kontorchef i Erhvervs- og Vækstministeriet med ansvar for turisme, markedsføring af Danmark og danske styrkepositioner samt CSR. Pia Loft var inden da i en lang periode ansat i rederiet A.P. Møller-Mærsk med ansvar for politisk interessevaretagelse.

”Det er således en alsidig og meget kompetent direktør, der nu kommer til at stå i spidsen for Feriehusudlejernes Brancheforening,” skriver brancheforeningen i en pressemeddelelse.

I en kommentar siger den kommende direktør Pia Loft: “Det er lidt af et drømmejob, jeg her har fået. Jeg har gennem en række år fulgt udviklingen i feriehusudlejningen, og det er imponerende, hvad denne branche har udlevet. Det er blevet Danmarks største overnatningsform med omkring 22 millioner målbare kommercielle overnatninger.

Jeg glæder mig til at sætte mit præg på udviklingen, hvor ikke mindst bæredygtighed i de kommende år vil få en meget central placering,” siger Pia Loft.

På hendes Linkedin-profil, skriver Pia Loft blandt andet: “Det bliver utrolig sjovt og spændende at komme tilbage til turismeområdet, som jeg stiftede bekendtskab med tilbage i 2011-2013 i det daværende Erhvervs- og Vækstministerie med ansvaret for Markedsføringen af Danmark og Danske Styrkepositioner.”

Skal holde udlejning af feriehuse højt på dagsordenen
Formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kim Holmsted, der til daglig er administrerende direktør for ferieboligudlejeren DanCenter, siger om ansættelsen af den nye direktør:

“Med Pia Loft har vi fået en direktør, der kan fortsætte med at holde udlejning af feriehuse højt på dagsordenen på Christiansborg og i de relevante ministerier. Det er vigtigt.

Vi er et stort erhverv, der direkte og afledt giver fuldtidsbeskæftigelse til mere end 25.000. Det forpligter, og det, er vi sikre på, at Pia Loft vil være den rette til at stå i spidsen for,” siger Kim Holmsted.

De nærmest officielle tal siger, at der i Danmark er omkring 200.000 sommerhuse, hvoraf kun cirka 40.000 udlejes via officielle kanaler som for eksempel via medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening.

Ville have en pause
Pia Loft afløser i direktørstolen hos Feriehusudlejernes Brancheforening direktøren gennem 13 år, Carlos Villaro Larsen.

Under coronapandemien blev Carlos Villaro Larsen et kendt ansigt hos danskerne. Utallige gange talte han feriehusudlejernes sag, blandt andet i forbindelse med de mange indrejserestriktioner for udenlandske turister.

Men i august sidste år meddelte Carlos Villaro Larsen, at han ville stoppe som administrerende direktør ved udgangen af september. Direktøren ønskede at tage et år fri efter at have tjent feriehusbranchen siden 2008.

Relaterede artikler:

Direktør forlader brancheforening

Dansk Industri får igen en chef for turisme

Stor forskel på dansk rejselyst på tværs af landet

Trods genåbning: To ud af tre holdt ferie i Danmark

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark