SkiStar, der driver skidestinationer i Norge og Sverige, melder om et stigende antal danske bookinger til den kommende sæson. PR-foto: SkiStar.

Boom i danske skirejsebookinger til Sverige og Norge

SkiStar, det betegner sig som Skandinaviens største skiferievirksomhed, melder om 40 procent flere danske bookinger til vintersæsonen. Den lave kronekurs i Norge og Sverige er medvirkende.

SkiStar har blandt andet skirejser til Hemsedal og Trysil i Norge samt svenske Sälen, Vemdalen og Åre. Og den lave kurs på både den svenske og den norske krone forventes at give flere danske skiturister til den kommende vintersæson.

I hvert fald melder SkiStar i en pressemeddelelse om ”en markant stigning i antallet af danske bookinger. Lige nu udgør de danske bookinger næsten tre ud af 10 bookinger hos Skistar, en stigning på næsten 40 procent i forhold til samme periode sidste år.”

Udover danskerne ser SkiStar også stor vækst i bookinger til vintersæsonen fra Holland, Storbritannien og Tyskland.

I normale år udgør danskerne 15-20 procent af gæsterne på SkiStars destinationer. Opgjort i nationaliteter er der generelt flest gæster fra Sverige, Danmark følger på andenpladsen og så kommer Norge fulgt af Tyskland, Storbritannien og Holland på en delt 4. plads med nogenlunde lige mange gæster.

Stefan Sjöstrand, SkiStars administrerende direktør, siger i pressemeddelelsen: ”Mange booker skiferie i sensommeren og efteråret. Vi glæder os over, at danskernes store interesse for at booke skiferie på vores skisportssteder fortsætter, og at andelen af danske bookinger stiger markant, faktisk næsten 40 procent sammenlignet med sidste år.”

Mest pres på jule- og nytårsperioden samt vinterferien
Hos SkiStar booker danskerne navnlig Trysil og Hemsedal i Norge og Sälen i Sverige. De mest populære uger er vinterferien, jule- og nytårsperioden, oplyses det. ”Allerede sidste vinter havde vores danske gæster en stor valutafordel, både på vores norske og på vores svenske destinationer. Den fordel er kun blevet større, og danskerne får meget for pengene,” vurderer Stefan Sjöstrand.

Ifølge Danmarks Skiforbund tager cirka en halv million danskere på skiferie hvert år til navnlig Alperne samt Sverige og Norge. Op imod halvdelen af de danske skiturister rejser i vinterferien.

SkiStar-koncernen ejer og driver bjerganlæg, herunder overnatningsmuligheder på hotel eller i hytter, i Hemsedal og Trysil i Norge samt i Sverige ved Sälen, Vemdalen, Åre og Hammarbybacken (Stockholm)

 

Relaterede artikler:

Norge får første hotel ved stort indendørs skianlæg

Hver anden dansker på skiferie uden for højsæsonen

Ankenævnsklage: Madpakker i stedet for helpension