Klaus Johansen bliver fra 1. april ny kommerciel direktør for Scandic, Danmarks største hotelkæde. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Brancheprofil bliver ny kommerciel direktør i Scandic

Klaus Johansen vender tilbage til Danmarks største hotelkæde som ny kommerciel direktør med ansvar for kommercielle aktiviteter inden for salg, revenue management, marketing og booking.

46-årige Klaus Johansen er fra 1. april ansat som ny kommerciel direktør hos Scandic Hotels i Danmark. Han kommer senest fra direktørjob i Danmark hos den svenske møde- og eventvirksomhed Green Hat People.

Hos Scandic, der med sine foreløbig 27 hoteller er Danmarks største hotelkæde, afløser Klaus Johansen 1. april Anders Gjørup Hansen, der fik sit job i 2019. Anders Gjørup Hansen har opsagt sin stilling for at blive medejer af en ny virksomhed, Flxit, der skal arbejde med e-commerce indenfor hospitality-branchen, oplyser han til STANDBY.DK

Hos Scandic får Klaus Johansen som ny kommerciel direktør det overordnede ansvar for at styrke og udvikle centrale dele af Scandics kommercielle aktiviteter inden for salg, revenue management, marketing og booking samt det overordnede ledelsesansvar for 50 kolleger, oplyser Scandic i en pressemeddelelse.

En stærk profil
I pressemeddelelsen siger Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark: ”Jeg er glad for, at vi kan præsentere en så stærk profil som kommerciel direktør. Klaus har i tidligere jobs bestridt tunge poster i store nordiske og internationale virksomheder. Jeg er fuldstændig sikker på, at han med sin solide faglige ballast vil bidrage til at styrke og ikke mindst udvikle vores allerede stærke kommercielle teams.”

Selv siger Klaus Johansen i pressemeddelelsen: ”Det er spændende at blive en del af Danmarks største hotelkæde, igen. Scandic er på en spændende vækstrejse, den glæder jeg mig til at være en del af og yde mit bidrag til, at det bliver succesfuldt. Først og fremmest ser jeg allermest frem til at møde mine mange nye som ”gamle” og dygtige kolleger, som jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med.”

Klaus Johansen er certificeret for ledere på Harvard Business School, AVT Institute og CBA, første halvdel af MBA.

Bred brancheerfaring
I starten af sin karriere i rejsebranchen var Klaus Johansen hos Profil Rejser, Carlson Wagonlit Travel, British Airways og SAS.

I 2011 kom han til American Express Global Business Travel fra stilling gennem næsten fire år som salgschef hos Air Greenland.

Hos Amex var Klaus Johansen direktør i Danmark frem til 2014, hvor han blev kommerciel direktør hos TUI Europe, fulgt af et halvt år hos Scandic som vice president group sales strategy. Herfra gik turen til Goodwings Online Travel Agent som kommerciel direktør, inden han i 2017 landede sit nuværende job som direktør i Danmark og global kommerciel direktør hos Green Hat People.

Åbner tre nye danske Scandic-hoteller i år
Selve Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 58.000 værelser i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Polen.

I åbner kæden tre nye hoteller i Danmark. Til marts Scandic CPH Strandpark med 357 værelser ved Københavns Lufthavn. Dermed kommer kæden over 5.000 værelser i Danmark – ved sidste fintælling var der 4.995 værelser.

Til april følger ibrugtagningen af Scandic Nørreport med 100 værelser. Og til efteråret er Scandic klar med sit hidtil største hotel i hele koncernen, Scandic Spectrum med 632 værelser. Det kommer til at ligge overfor Marriott-hotellet i København og ved siden af det nyeste Wakeup-hotel.

Relaterede artikler:

730.000 færre hotelovernatninger

Scandic sænker huslejebetalinger i Danmark

Ny salgsdirektør til Danmarks største hotelkæde