Brandsikkerheden skal øges på gamle hoteller

svinkloev_badehotelHOTEL: Efter branden på Svinkløv badehotel i september er der nu større fokus på brandsikkerheden på de ældre hoteller.

Flere parter, herunder blandt andet Danske Beredskaber og Horesta, har diskuteret, hvordan man kan øge brandsikkerheden på de ældre danske hoteller.

Det er især reglerne om den gammeldags brandsikring, der har været på dagsordenen, og Danske Beredskaber opfordrer kraftigt til, at der er behov for regler om en opdatering af sikkerhedsniveauet.

”Det kan ikke nytte, at vi går på kompromis med opdaterede hjælpemidler såsom automatisk brandalarmeringsanlæg, sprinklere og røgalarmer, bare fordi bygningens opførelsesdato ligger langt tilbage i historien. Tværtimod er der noget paradoksalt i, at sikkerheden er ringere i en bygning, der antageligt, på grund af sin alder, er det samme hvad angår flugtveje, materialer og brandhæmmere, siger Bjarne Nigaard, der er repræsentant for Danske Beredskaber til TV2Nord.dk.

Det 90-årige Svinkløv Badehotel var bygget udelukkende af træ, og brandsikringen på hotellet var ikke blevet opdateret, siden den blev godkendt i 1924.

Modsat de ældre hoteller er der på nye hoteller et krav om et automatisk brandmelderanlæg. Et sådant går direkte til brandvæsenet og melder om eventuel brand i bygningen.