Bravo og Spies evakuerede gæster fra Tunesien

0

bravo tours tunesien sousse ferieTURISME: 38 turister blev fredag dræbt ved terroraktionen i den tunesiske badeby Sousse. Tusindvis af europæiske turister blev i weekenden evakueret – også 396 danske gæster fra Bravo Tours og Spies. ”Tunesien skal nok vende tilbage som rejsemål,” siger Bravo Tours’ adm. direktør.

I aftes landede en Airbus A330 fra Thomas Cook Airlines’ i Københavns Lufthavn – ombord var 396 gæster fra Bravo Tours og Spies i Danmark. De havde været på ferie i Tunesien, da terrorangrebet kom fredag formiddag. Bag massakren af de ubevæbnede udenlandske feriegæster – 15 af 38 myrdede var englændere – stod angiveligt sympatisører til terrororganisationen Islamisk Stat.

”Bravo Tours begyndte i år at sende feriegæster fra Danmark til Tunesien i februar, i alt har vi i år forventet 6.500 gæster til Tunesien. Nu kan de alle frit vælge indenfor Bravo Tours’ udbud, hvor de i stedet hellere vil hen for det beløb, de har købt rejsen til Tunesien for,” sagde Bravo Tours’ adm. direktør Peder Hornshøj i går til standby.dk.

”Vi starter atter charterrejser til Tunesien når tiden er til det – om det bliver til efteråret eller først næste år aner jeg ikke lige nu. Det er vanvittig synd, hvad der skete i fredags. Tuneserne har kæmpet for at blive demokratisk samfund, og det gik godt. Tunesien er et godt rejseland med fornuftige priser og et højt hotelniveau,” siger Peder Hornshøj.

Udenrigsministeriet har ikke givet rødt kort for rejser til Tunesien, kun i sin opdaterede rejsevejledning understreget, at der er høj risiko for terrorangreb i Tunesien. Det skyldes bl.a., at Tunesien er nabo til lovløse Libyen, hvor Islamisk Stat også bedriver sine vanvidsgerninger.

”Der er ikke rødt kort til Tunesien, men vores gæster var utrygge og usikre på at skulle rejse til landet efter det skete. Og det skal man ikke bruge sin ferie til at tænke på,” sagde Peder Hornshøj i går.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz