Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours (Foto: Bravo Tours/PR)

‘Havde en fornemmelse af, at det ikke var godt’

Administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, var også bestyrelsesmedlem i Primera Air ved konkursen. Han vidste dog ikke, at det var så galt fat.

Flyselskabet Primera Air Scandinavia blev etableret den 20. marts 2009 og indgav konkursbegæring til sø- og handelsretten i København den 2. oktober 2018, hvormed ni og et halvt års aktivitet i det danske Primera-selskab ophørte.

I samtlige ni  og et halvt år var Peder Hornshøj medlem af bestyrelsen i flyselskabet, som var et søsterselskab og leverandør til Bravo Tours, hvor denne samtidig er administerende direktør.

Derfor har det også undret mange, at Bravo Tours-direktøren ikke havde kendskab til den forestående konkurs, da rygterne bredte sig i løbet af mandag den 1. oktober.

‘Noget var i gære’
Peder Hornshøj fastholder i et interview med STANDBY.dk, at han ikke vidste, at det var så galt fat med flyselskab, som det var tilfældet.

“Jeg vidste intet. Jeg havde en mavefornemmelse af, at der var noget i gære. Der var blevet kæmpet til det allersidste hen over weekenden, og i løbet af mandagen fik jeg besked om, at det ramler nu. Det var via et rygte på Twitter fra en medarbejder i Primera Air,” siger Peder Hornshøj. “At det var så galt, vidste jeg ikke.”

“Selvfølgelig havde jeg også en fornemmelse af, at det ikke var godt. Det der slog det hele omkuld var dyre subcharters fra andre flyselskaber, og det har jeg godt vidst kostede penge. Jeg har hele tiden fået at vide, at der var mange forhandlinger i gang.”

Forespurgt om, hvornår flyselskabet holdt det seneste bestyrelsesmøde før konkursen erindrer Peder Hornshøj det ikke tydeligt.

“Det var flere måneder siden. Men jeg vidste ikke så meget, for jeg var bare sådan en, der skrev under på en masse dokumenter,” fortæller han.

Lægger afstand til Primera-navnet
I dag er Peder Hornshøj ked af, at Bravo Tours bliver associeret med Primera-navnet.

“Vi har gjort hvad vi kunne for at lægge afstand til Primera-navnet. Vi bruger nu et andet navn (TravelCo, red.) mod leverandører i udlandet. Primera-navnet lyder ikke så god længeret,” lyder det fra Bravo Tours-direktøren, der har haft lidt af en dobbeltrolle, selvom den måske ikke har været så markant, som mange gerne vil antyde.

Bestyrelsesformanden i Primera Air Scandinavia var islandske Andri Már Ingólfsson, der er bosiddende i Schweiz, og Peder Hornshøj har kun roser til overs for den islandske investor, der angiveligt har tabt mange penge på konkursen.

“Andri er en god og respektabel fyr. Jeg har aldrig haft andet end godt at sige om ham. Han er vanvittig ked af det, for det koster også ham mange penge, men der har altid været et tillidsfuldt og respektfuldt samarbejde,” fastslår Peder Hornshøj.

 

Relaterede artikler:

Millionkrav fra Rejsegarantifond efter flykonkurs

Flykonkurs giver navneskifte i rejsekoncern

Konkursen i Primera Air rammer bredt