Bred støtte til ændring af ’Open Skies’

Tim Clark.

Tim Clark.

Flere amerikanske fagforeninger med tilknytning til luftfart bakker nu op om de store amerikanske flyselskabers henvendelse til lovgiverne om ændringer i den globale ’Open Skies’-politik fordi man hævder, at de store mellemøstlige flyselskaber får statsstøtte på milliarder af dollars.

Både de amerikanske flyselskaber og nu også deres ansatte frygter for, at mellemøstgiganterne Qatar Airways, Etihad og Emirates med deres fremfærd vil koste jobs hos de amerikanske flyselskaber, som presses ud af de store markeder af de angiveligt statsstøttede mellemøstselskaber.

De tre mellemøstselskaber afviser anklagerne og fastholder, at amerikanerne mister markedsandele fordi de har en dårligere service.

Delta Air Lines, United Airlines og American Airlines har planer om at offentliggøre den ’uafhængige’ 55 siders rapport, man i fællesskab har sendt til de amerikanske lovgivere.

Emirates topchef Tim Clark planlægger at mødes med USA’s politikere for at besvare angrebene om unfair statsstøtte.

Delta, United og American har bedt Det Hvide Hus se nærmere på regnskabstallene de tre store mellemøstlige selskaber, som man anklager for at have modtaget over 40 milliarder dollars i statsstøtte siden 2004.

Qatar Airways CEO svarer, at de amerikanske selskaber selv har modtaget statsstøtte ’ad bagdøren’ gennem den beskyttelse, der ligger i USA’s Chapter 11 konkursbeskyttelse.

Tim Clark efterlyser indblik i, hvad den 55 sider lange rapport indeholder. Han betragter det som unfair, at mellemøstselskaberne ikke har fået mulighed for at besvare angrebene.

Han har været i ledelsen af Emirates siden starten og fastslår, at man ikke har modtaget statsstøtte: ”Vi fik en check på 10 millioner dollars og så kunne vi bare gå i gang, hvilket vi har gjort og hvilket har kostet os blod sved og tårer”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.