British Airways moderselskab i topform

IAG-250x141IAG fik et nettoresultat på 2,5 mia. kr. i andet halvår, eller en fremgang på 27,9 procent. Besparelse på lønudgifter og højere produktivitet er fortsat i højsædet.

Der er nogle, der klarer sig bedre end andre i internationalt luftfart. Til dem hører, International Airline Group, IAG, som er moderselskab til British Airways, Iberia og Vueling, og snart måske også Aer Lingus.

I andet kvartal steg BA`s driftsresultatet med 36 procent. Iberia viste sin nye familie vejen med en tredobling af resultatet, mens Vueling gled 20 procent tilbage. Væsentligt fordi kapaciteten blev beskåret.

Passagertallet i IAG sted i andet kvartal med 8,7 procent til 22 mio. med en gennemsnitsbelægning på 80,7 procent.

”Vi vil fortsætte med at skære i vores omkostninger på personale og blive endnu mere produktive. I første halvår nåede vi et positivt driftsresultat på 555 mio. euro mod 230 mio. euro sidste år. Med de nuværende oliepriser forventet vi i IAG at nå et driftsresultat på 2,2 mi. euro år, ”siger præsident Willie Walsh, der kunne oplyse, at 68% af aktionærerne i Aer Lingus har accepteret IAGs købstilbud..

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.