British Airways uberørt af strejke

Arkivfoto fra British Airways.

LUFTFART: Dele af British Airways kabinepersonale strejker i juledagene, men det vil ikke ramme selskabets flyvninger, forsikrer BA, der afviser at man underbetaler nye kabineansatte.

British Airways forventer at flyve normalt i juledagene trods varslet strejke fra fagforeningen Unite, der repræsenterer ca. 15 pct. af flyselskabets kabineansatte. 2.000 af de 2.500 medlemmer af Unites afdeling ”Mixed Fleet Unite” har stemt for arbejdsnedlæggelse pga. uenighed om lønforhold, skriver BBC.

Ved afstemningen afviste hovedparten af Mixed Fleet Unites medlemmer BAs udspil om lønforhøjelse på to pct. BA siger, at de tilbudte to pct. i ekstra løn er, hvad andre personalegrupper har accepteret.

Gruppen i Mixed Fleet er kabinemedarbejdere ansat siden 2010 til lavere lønninger. Mixed Fleet omfatter 4.000 kabineansatte, hvoraf de 2.500 er i Unite.

Ifølge BA får Unite-medlemmerne 21-25.000 pund om året – reelt, siger fagforeningen, er der tale om det halve. Samtidig siger fagforeningen, at mange medlemmer går på arbejde, selv om de er syge, fordi de ikke har råd til at miste lønindtægten.

I en pressemeddelelse siger Alex Cruz, British Airways koncernchef: “Vi sikrer os, at dette forsøg på at ødelægge julen for tusindvis af vores passagerer ikke lykkes. Vi har arbejdet på detaljerede beredskabsplaner for at sikre, at vi er i stand til at betjene flyvninger fra alle vores lufthavne.”