Britisk rangliste over flyselskaberne

Der er ikke noget overraskende i, at Singapore Airlines igen er med i de fleste kategorier i årets rangliste fra britisk SkyTrax, hvor man frimodigt fastslår, at 18 mio. passagerer fra 100 lande har deltaget. Det kræver vist en nærmere forklaring. Men der er næppe tvivl om, at bedømmelsen primært kommer fra britiske brugere af SkyTrax.

 

Til gengæld er tendenserne interessant. De asiatiske flyselskaberne dominerer de forskellige kategorier, men One World med British Airways og Finnair når dog lige at blive kåret som bedste flyalliance foran den suverænt største, nemlig Star Alliance med bl.a. SAS og Lufthansa.

 

Verdens bedste flyselskab er i følge undersøgelsen Asiana Airlines fra Sydkorea fulgt af Singapore Airlines og som nr. tre Qatar Airways. Nr. fire er Cathay Pacific. Thai Airways sniger sig ind på en niendeplads. Men ingen europæiske er med.

 

Top tre listen på bedste nordamerikanske flyselskab er Air Canada, Continental og Delta Airlines i nævnte rækkefølge.

 

Bedste lavprisselskab har 1. Air Asia, 2. Air Berlin og 3. Virgin Blue.

Bedste kabinepersonale:  1. Singapore Airlines, 2. Malaysia Airlines og 3. Asiana Airlines.

 

Bedste transatlantiske flyselskab. Her kommer europæerne med. 1. Virgin Atlantic  2. British Airways og 3. Lufthansa.

 

Bedste business class: 1. Qatar Airways, 2. Singapore Airlines 3. Etihad.
Bedste 1. klasse: 1. Etihad, 2. Singapore Airlines og Qantas.

 

I nogen af de mange kommentarer fra bloggere efterlyses AirFrance/KLM, mens det fastslås, at det da ikke er mærkeligt, at der ingen amerikanske selskaber er blandt de første 10.

 

Skrevet af Ejvind Olesen