Britiske flyselskaber presses ind i EU

EU har advaret de britisk baserede flyselskaber om, at de må nedlægge deres interne ruter i EU efter Brexit, med mindre de etablerer sig i et EU-land og sælger aktier til EU-borgere.

Det er beskeden fra private møder mellem lederne af større britiske flyselskaber og embedsmænd i EU, som understreger, at selskaberne skal sikre sig betydende EU-baser og sikre, at majoriteten af aktierne her, ejes af EU-borgere, skriver The Guardian.
Nogle flyselskaber – bl.a. easyJet – er allerede i gang med at finde veje til at opnå operatørcertifikat i et EU-land, og samtidig etablere driftsselskaber på kontinentet.

Imidlertid forventes det, at EUs Brexit taskforce, som mødtes med repræsentanter for British Airways, easyJet, Ryanair og TUI sidste uge, gjorde det helt klart, at aktiemajoriteten i de pågældende flyselskaber skal på EU-hænder, hvis selskaberne fortsat vil flyve internt i EU – for eksempel mellem Paris og Milano.

Olivier Jankovec, europæisk chef for internationalt lufthavnsråd, ACI, er bekymret for den usikkerhed om kommende regler for samarbejdet mellem UK og EU efter premierminister Theresa May aktiverer Artikel 50 næste uge: “Det kræver en hurtig løsning af hensyn til både passagerer, flyselskaber og lufthavne med henblik på fortsatte investeringer i vores fælles forbindelser”.

“Forløbet af Brexit forhandlingerne vil først og fremmest handle om betingelserne for UKs udtræden, før man hen ad vejen kommer til forhandlinger om de nye relationer i trafikken mellem de to parter engang i 2019”.

“Det betyder, at luftfarten bliver efterladt i uvishedens mørke i endnu mange måneder, og hvis der ikke kommer en hurtig løsning, vil det medføre store problemer for lufthavnenes og flyselskabernes planlægning”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.