Britiske flyselskaber presses ind i EU

EU har advaret de britisk baserede flyselskaber om, at de må nedlægge deres interne ruter i EU efter Brexit, med mindre de etablerer sig i et EU-land og sælger aktier til EU-borgere.

Det er beskeden fra private møder mellem lederne af større britiske flyselskaber og embedsmænd i EU, som understreger, at selskaberne skal sikre sig betydende EU-baser og sikre, at majoriteten af aktierne her, ejes af EU-borgere, skriver The Guardian.
Nogle flyselskaber – bl.a. easyJet – er allerede i gang med at finde veje til at opnå operatørcertifikat i et EU-land, og samtidig etablere driftsselskaber på kontinentet.

Imidlertid forventes det, at EUs Brexit taskforce, som mødtes med repræsentanter for British Airways, easyJet, Ryanair og TUI sidste uge, gjorde det helt klart, at aktiemajoriteten i de pågældende flyselskaber skal på EU-hænder, hvis selskaberne fortsat vil flyve internt i EU – for eksempel mellem Paris og Milano.

Olivier Jankovec, europæisk chef for internationalt lufthavnsråd, ACI, er bekymret for den usikkerhed om kommende regler for samarbejdet mellem UK og EU efter premierminister Theresa May aktiverer Artikel 50 næste uge: “Det kræver en hurtig løsning af hensyn til både passagerer, flyselskaber og lufthavne med henblik på fortsatte investeringer i vores fælles forbindelser”.

“Forløbet af Brexit forhandlingerne vil først og fremmest handle om betingelserne for UKs udtræden, før man hen ad vejen kommer til forhandlinger om de nye relationer i trafikken mellem de to parter engang i 2019”.

“Det betyder, at luftfarten bliver efterladt i uvishedens mørke i endnu mange måneder, og hvis der ikke kommer en hurtig løsning, vil det medføre store problemer for lufthavnenes og flyselskabernes planlægning”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.