Brugte krydstogtskib til narkosmugling

narko hund bagage lufthavnCRUISE: Kokain for over tre mio. kr. blev forleden opdaget af en narkohund under razzia på et krydstogtskib i Puerto Rico. Syv mænd blev anholdt.

Efter krydstogtskibet Jewel of the Seas fra rederiet Royal Caribbean forleden kom til havnebyen San Juan på den amerikanske caribiske besiddelse Puerto Rico, gik betjente fra U.S. Customs and Border Protection (CBP) ombord for at lave en rutinemæssig razzia.

Det var under denne, at en af CBPs narkohunde markerede i en kahyt på krydstogtskibet. Betjente åbnede kufferten, hunden havde markeret på, og fandt 11 kg kokain til en skønsmæssig gadeværdi på over tre mio. kr.

CBP anholdte syv personer med tilknytning til kahytten og bagagen. De seks af dem var amerikanske statsborgere. Det er ikke oplyst, hvor kokainen kom ombord på skibet og hvor den eventuelt skulle transporteres til.

Alene i amerikanske lufthavne kontrollerer betjente fra CBP på en gennemsnitsdag op mod 300.000 ankommende udenlandske flypassagerer og besætningsmedlemmer. Hertil kommer ankomster med f.eks. skibe og biler til USA.

U.S. Customs and Border Protection har ca. 60.000 medarbejdere på to ben – samt omkring 1.500 hunde og 250 heste.