Der er stigende efterspørgsel på korte og lange vandreferier i naturen, mener svensk kæde med blandt andet frilufttøj og udstyr. Derfor vil kæden fra næste år åbne eget rejsebureau. Pressefoto Naturkompaniet

Butikskæde vil sælge naturrejser

Naturkompaniet, en svensk kæde af butikker med outdoor-tøj, forsøger sig nu som rejsearrangør. Man vil også gerne tiltrække danske gæster til vandreture i Norden.

Der er stigende efterspørgsel på pakkerejser med fokus på naturen, mener svenske Naturkompaniet, der nu sætter fokus på for eksempel vandreture i naturen rundt om i foreløbig Sverige, Norge og Finland.

Fra næste år vil nyetablerede Naturkompaniet Resor udbyde kortere og længere rejser i Sverige og nogle af nabolandene. Det skriver Naturkompaniet i en pressemeddelelse og tilføjer, at der bliver rejser for såvel nybegyndere som mere erfarne gæster. Teknisk arrangør af rejserne er Äventyrsresor, oplyses det.

”Stadig flere efterspørger unikke naturoplevelser, der er godt arrangeret og bæredygtige. Med vores erfaring på områder som eventyr, friluftsliv og det rette udstyr kan vi sammen med vores samarbejdspartner på dette område, Äventyrsresor, tilbyde en række specialrejser,” siger Henrik Hoffman, administrerende direktør for Naturkompaniet, og tilføjer:

”Der er øget efterspørgsel på økoturisme, det mærker vi også fra et stigende antal kunder i vores butikker. Vi vil tilbyde rejser med et begrænset antal deltagere, der ledsages af erfarne guider.”

Møde med bjørne
Naturkompaniet, der har 34 butikker i Sverige, sender sin første rejse nordpå til Lapland i januar næste år. Her kommer deltagerne blandt andet til at bruge snesko, ski og hundeslæder.

Andre planlagte rejser er til det nordlige Finland for at se bjørne, på sikker afstand, samt andre steder i Norden for eksempel kajakpadling og forskellige vandreture.

Rejserne rundt om i Norden gennemføres i samarbejde med lokale guider og virksomheder samt en række af Naturkompaniets leverandører indenfor såvel tøj som udrustning.

Relaterede artikler:

Nye rejsebureauer opstår under coronakrisen

Oversøisk rejsebureau sælger vandreture i Danmark

Kendt rejsebrancheprofil starter travel tech-firma

Svensk rejsebureau vil sælge miljøvenlige rejser til danskerne