Sterling velforberedt på FlyMe-konkurs


Ledende branchefolk undrer sig over, hvordan Sterling Airlines med ultra kort varsel kunne tilbyde FlyMe’s passagerer at hjælpe i så stort omfang, som det islandsk ejede lavprisselskab gjorde, og der spekuleres i om Sterling-ledelsen kendte ekstra meget til udviklingen i FlyMe gennem sin bestyrelsesformand, Palmi Haraldsson, der tidligere har siddet i FlyMe’s ejerkreds. Haraldsson formodes at have været velorienteret om udviklingen i det svenske lavprisselskab gennem sine forretningsforbindelser i selskabets bestyrelse, men trak sig selv ud af flyMe’s ejerkreds sidste år.

Blandt de luftfartsfolk som undrer sig er Per G. Braathen, fra Malmø Aviation, som i weekenden sagde til svenske medier, at det kun har kunnet lade sig gøre at træde ind på FlyMe’s ruter, hvis man (Sterling, red.) i forvejen har kendt til, hvad der ville ske.

Også det Svenske jernbaneselskab SJ var hurtigt ude med at tilbyde assistance til flyMe passagerer, som ikke kunne komme af sted fredag. SJ tilbød gratis togbilletter til Arlanda, hvorfra passagererne så kunne søge videre rejsemuligheder med andre flyselskaber.

FlyMe indgav konkursbegæring mod sig selv fredag i sidste uge, og ifølge nyhedsbrevet travel People har selskabets kontorer kort efter haft besøg af det svenske Bagmandspoliti, der beslaglagde forskellige effekter, herunder en række computere.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.