Sterling velforberedt på FlyMe-konkurs


Ledende branchefolk undrer sig over, hvordan Sterling Airlines med ultra kort varsel kunne tilbyde FlyMe’s passagerer at hjælpe i så stort omfang, som det islandsk ejede lavprisselskab gjorde, og der spekuleres i om Sterling-ledelsen kendte ekstra meget til udviklingen i FlyMe gennem sin bestyrelsesformand, Palmi Haraldsson, der tidligere har siddet i FlyMe’s ejerkreds. Haraldsson formodes at have været velorienteret om udviklingen i det svenske lavprisselskab gennem sine forretningsforbindelser i selskabets bestyrelse, men trak sig selv ud af flyMe’s ejerkreds sidste år.

Blandt de luftfartsfolk som undrer sig er Per G. Braathen, fra Malmø Aviation, som i weekenden sagde til svenske medier, at det kun har kunnet lade sig gøre at træde ind på FlyMe’s ruter, hvis man (Sterling, red.) i forvejen har kendt til, hvad der ville ske.

Også det Svenske jernbaneselskab SJ var hurtigt ude med at tilbyde assistance til flyMe passagerer, som ikke kunne komme af sted fredag. SJ tilbød gratis togbilletter til Arlanda, hvorfra passagererne så kunne søge videre rejsemuligheder med andre flyselskaber.

FlyMe indgav konkursbegæring mod sig selv fredag i sidste uge, og ifølge nyhedsbrevet travel People har selskabets kontorer kort efter haft besøg af det svenske Bagmandspoliti, der beslaglagde forskellige effekter, herunder en række computere.

Skrevet af