Profil Rejser afviser købsplaner

Profil Rejsers adm. direktør, Jahn Schapiro, afviser nu oplysninger fra nyhedsbrevet Travel People om at Profil er ved at købe de 50% af turoperatøren som American Express ejer. Det var mandag ikke muligt at træffe Jahn Schapiro, som er på ferie i Thailand. Men han har nu udsendt dette dementi:“Under min ferie er jeg orienteret om Travel Peoples nyhedsmail… Det eneste, jeg kan bekræfte, er, at jeg bliver 60 år til august.”“Det har ingen indflydelse på mine udfordringer i mit daglige job, og jeg har ingen planer om at trække mig tilbage, – tværtimod.”“I øvrigt er det en kendsgerning, at hvis man vil sælge indkøbte aktier uden at blive flået skattemaessigt i dagens Danmark, bør man minimum beholde dem i tre år..”“Gennem de sidste 15 år har der ganske rigtigt været drøftelser mellem ejerne i Profil Rejser, hvilket vel ikke kan undre nogen.

Som Profils dagligdag nu har været i 23 år, har vore svensk-amerikanske venner (American Express, red) kun villet Profil Rejser, mig og personalet det bedste, – vi har drevet Profil efter danske markedsforhold, og der er ingen forandring her.”“Med hensyn til konsortieopbyggelser, forskellige valutaer og anden spændende og overraskende læsning, må jeg beundre den fantasifulde sammenkædning. Jeg kender ikke til sådanne forhandlinger, og der er ej heller sådanne på tapetet.”“Det væsentligste for mig er at sikre Profils dygtige medarbejdere og ledere inkl. mig selv en fortsat markedsposition på danske vilkår på det danske marked.

Kort sagt: business as usual,” lyder meldingen nu fra Jahn Schapiro.FORHANDLINGER

Mandag aften oplyste erhvervsrejsebureauet American Express’ chef for Danmark, Claus Løfbjerg, som er bisidder i bestyrelsen for Profil Rejser, dog til Take Off:

”Der forhandles (om at Profil Rejser vil købe de 50% af aktierne, Amex har, red.) og kommer aftalen på plads bliver det nok allerede i dette kvartal, leisure er ikke del af vores kerneområde.”Ifølge nyhedsbrevet Travel People vil Jahn Schapiro med fuld kontrol over Profil Rejser indbyde ”enkelte andre danske turoperatører” til – sammen med Profil – at lægge deres firmaer i et holdingselskab, som skal udbydes på det internationale marked. ”Der er ingen fejl på islandske kroner, hvis der blot kommer tilstrækkeligt mange af dem,” siger han ifølge nyhedsbrevet som også citerer Jahn Schapiro for: ”Jeg fylder 60 år efter sommerferien, og det kan da godt være, at jeg nu tænker mig at trække mig tilbage.”

Skrevet af