Hurtigere mellem Jylland og Finland

Fra 16. januar bliver der codeshare mellem Sun-Air og Finnair fra Billund via Gøteborg og Oslo til Finland. Det giver, siger de to flyselskaber, den hurtigste forbindelse mellem Jylland og Finland.
Sun-Air flyver fra såvel Århus som Billund til Oslo og Gøteborg – og fra Oslo og Gøteborg har Finnair direkte flyvninger til Helsingfors.
”Nu skal vi se, hvordan samarbejdet bliver modtaget og hvor godt rejsebureauerne booker den nye mulighed. Går det godt kommer vi formentlig med en direkte rute fra Jylland til Helsingfors,” siger underdirektør Kristian Tvergaard fra Sun-Air til Take Off.Han tilføjer, at en fordel ved Sun-Air/Finnair-ruten er, at passagererne dermed har kortere gangafstand i hhv. Oslo og Gøteborg. De ankommer og afgår nemlig med udenrigsruter, hvor Sun-Air og Finnair holder ved siden af hinanden – dermed skal passagerer ikke flyve via CPH, hvor de skal skifte mellem inden- og udenrigs. En fidus ved at flyve via Oslo er, at Norge ikke er medlem af EU – dermed kan der købes toldfrit!Det nye samarbejde er ikke overraskende; Sun-Air flyver franchise for British Airways, der ligesom Finnair er medlem af Oneworld-alliancen.

Skrevet af