Scandlines-salg var tæt på kollaps

Det er ingen hemmelighed, at salget af det dansk-tyske rederi Scandlines var en sej kamp, der trak ud i årevis. Alligevel er det overraskende, at den tyske ejer, Deutsche Bahn, i februar helt ville aflyse salget, som Flemming Hansen afslører i et interview med Berlingske Tidende.

“Allerede i 2002 aftalte vi med Deutsche Bahn, at vi skulle sælge rederiet. Men dengang kunne vi ikke blive enige. Siden prøvede vi igen, og denne gang indførte vi en millionbøde, hvis man løb fra aftalen om at sælge. Men da det viste sig, at det var en engelsk køber, der bød højest, var Deutsche Bahn ikke meget for at sælge, og de var klar til at lade salget falde til jorden og tage bøden,” siger Flemming Hansen.

Idéen om at forsøge at lokke de to bydere til at købe rederiet i fællesskab fik dog afværget endnu en kuldsejling af rederisalget, selvom idéen ifølge ministeren i første omgang blev afvist som det rene idioti. Siden blev det dog en succes, da de nye ejere i juni accepterede at overtage rederiet for 11,8 mia. kr.

(Berlingske Tidende, d. 7. august, 2007)

Skrevet af