Nu uenighed om Scandlines-salg


Salget af Scandlines AG trues nu af fornyet uenighed mellem det danske Trafikministerium og den tyske medejer, Deutsche Bahn. Tyskerne er så utilfredse med håndteringen af salgsprocessen fra dansk side, at chefen for Deutsche Bahn har stillet et regulært ultimatum til den danske regering.

Tyskerne forlanger, at rederiet skal sælges til det tyske Baltic Ferry Development Group. Men i Danmark er regeringen i klemme, fordi Scandlines ikke kan sælges til en køber, som der ikke er bred enighed om i Folketinget. Og her er Socialdemokraterne modstandere af et salg til den tyske byder. I stedet vil regeringen gerne sælge Scandlines til den engelske kapitalfond 3i.

De to bydere har budt stort det samme for Scandlines AG, nemlig omkring 11 mia. kr. 3i har dog, ifølge Financial Times, budet omkring 50 mio. kr. mere end Baltic Ferry Development Group.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.