Scandlines tyske ejer afviser ikke salg

Det kom i går frem, at Trafikministeriet og til dels Finansministeriet undersøger mulighederne for et salg af Scandlines. Denne tanke vil den tyske medejer af Scandlines, Deutsche Bahn, ikke afvise. Undersøgelserne af salgmulighederne kommer på et tidspunkt, hvor Scandlines’ bestyrelse stadig ikke har fremlagt en længe ventet strategiplan. En endelig beslutning om salg af Scandlines kræver dog, at regeringen får både forligspartierne bag Scandlines, De Radikale og Socialdemokraterne, og den tyske storaktionær, Deutsche Bahn, med på idéen.
DB vil ikke udtale sig om et eventuelt salg, men en talsmand siger, at ”færgedrift ikke hører til vores kernområde,” og at DB tidligere har ”overvejet at skille sig af med sin ejerandel af Scandlines.” Det synes muligt, at den tyske stat, som ejer DB, kunne være interesseret i et salg, idet den tyske finansminister, Hans Eichel, generelt leder efter salgsmuligheder, der kan skæppe i den gældramte statskasse.
Forskellige kilder fra forligspartierne mener dog ikke, at et salg, men i stedet en børsnotering, kunne være en mulighed i første omgang.
(Børsen, 11/01)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.