Scandlines tyske ejer afviser ikke salg

Det kom i går frem, at Trafikministeriet og til dels Finansministeriet undersøger mulighederne for et salg af Scandlines. Denne tanke vil den tyske medejer af Scandlines, Deutsche Bahn, ikke afvise. Undersøgelserne af salgmulighederne kommer på et tidspunkt, hvor Scandlines’ bestyrelse stadig ikke har fremlagt en længe ventet strategiplan. En endelig beslutning om salg af Scandlines kræver dog, at regeringen får både forligspartierne bag Scandlines, De Radikale og Socialdemokraterne, og den tyske storaktionær, Deutsche Bahn, med på idéen.
DB vil ikke udtale sig om et eventuelt salg, men en talsmand siger, at ”færgedrift ikke hører til vores kernområde,” og at DB tidligere har ”overvejet at skille sig af med sin ejerandel af Scandlines.” Det synes muligt, at den tyske stat, som ejer DB, kunne være interesseret i et salg, idet den tyske finansminister, Hans Eichel, generelt leder efter salgsmuligheder, der kan skæppe i den gældramte statskasse.
Forskellige kilder fra forligspartierne mener dog ikke, at et salg, men i stedet en børsnotering, kunne være en mulighed i første omgang.
(Børsen, 11/01)

Skrevet af