Ny ledelse i dansk Visit USA-komite

Den danske Visit USA-komite skifter navn til SeeAmerica Denmark, får en styregruppe med danske rejsebranchefolk og får den danske filial af det amerikanske handlerskammer, AmCham (American Chamber of Commerce), som sekretariat.Det blev oplyst på en møde i går tirsdag. SeeAmerica-navnet bruges af Travel Industry Association of America – TIA skal godkende den nye danske komite.Formand for styregruppen bliver chef for SAS Danmarks leisure-afdeling, Cimm Barslev. Gruppen består desuden – nævnt alfabetisk – af Karen Boye, Billetkontoret, Karin Ibsen, British Airways, Georg Mogensen, Kuoni, Dorthe Lærke Nielsen, Profil Rejser, Karin Gert Nielsen, bl.a. Capital Region og Wyndham-hotelkæden, Arna Ormarsdóttir, Icelandair, Karin Selbach, Nyhavn Rejser, og Yvonne Schiedel fra Hertz.Aktører i den danske rejsebranche med interesse i den amerikanske marked kan blive associeret medlem af AmCham Denmark for 5.000 DKK om året. Beløbet dækker bl.a. den omfattende assistance, AmCham vil yde den danske komite. Herudover vil den danske komite for et væsentligt lavere beløb tilbyde danske virksomheder med turisme- og rejseinteresser til USA medlemskab.
Den nye styregruppe har planlagt seks arrangementer det kommende år i Danmark – bl.a. deltagelse i feriemesserne i Bella Center og Herning samt måske en amerikansk workshop i Århus næste år.AmCham er en non-profit og ikke regeringsstyret organisation med 215 medlemmer i Danmark, to ud af tre af medlemmerne er amerikanske virksomheder i Danmark. Cirka 10% af medlemmerne beskæftiger sig med turisme, f.eks. flyselskaber, hoteller, biludlejningsselskaber.
Se hjemmesiden: amcham.dkNY KONTAKTPERSON PÅ AMBASSADEN
På mødet blev det også meddelt, at Commercial Assistant Anne Haugwitz fra den amerikanske ambassade er den nye kontaktperson for den danske rejsebranchen.
Ambassaden skilte sig i sidste måned med kort varsel af med sin handelsattache, Stephan Helgesen – i den mellemliggende periode passede Helgesens assistent, Commercial Assistant Vibeke Brosted, funktionen – som nu er lagt over til Anne Haugwitz, hun deltager bl.a. på Pow Wow-rejsemessen, der begynder søndag otte dage i Los Angeles.

Skrevet af