Ferie for Alle er Skandinaviens største rejsemesse med over 1.000 udstillere fra det mest af verden. Messen i Messecenter Herning tiltrækker årligt omkring 60.000 besøgende. Pressefoto fra Messecenter Herning, Lars Møller.

Charterbranchen afløser Kina på Ferie for Alle

Corona-virussen får Kina til at melde fra som Partnerland ved denne måneds Ferie for Alle i Messecenter Herning. I stedet har MCH nu fået charterbranchen til at stille op og tage mere fokus.

Kina meldte i sidste uge fra som Partnerland på Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle, der i år holdes 21-23. februar i Messecenter Herning med forventet omkring 60.000 besøgende.

Baggrunden for det kinesiske afbud var den voksende corona-virus, der blandt andet har betydet forbud fra de kinesiske myndigheder om at kinesere rejser ud af landet i grupper.

Det Kinesiske Turistkontor på ambassaden i København, der var Ferie for Alles samarbejdspartner, skulle have haft 35-40 kinesere fra Kina til Herning. Kineserne var blandt andet officielle repræsentanter fra provinserne Chongqing og Anhui samt Kinas største by, Shanghai.

”Vi har stor forståelse for kinesernes beslutning, men synes stadig vi skulle have et fokus-område på Ferie for Alle. Derfor spurgte vi charterbranchen, der altid har været meget stærkt repræsenteret på messen, om de ville stille op og fik et ja,” siger projektchef for blandt andet Ferie for Alle, Anders Ladefoged Mortensen, til STANDBY.dk

1 million danske charterrejser om året
Charterarrangørerne på Ferie for Alle er blandt andet 12 af RID’s 15 medlemmer. RID er en forkortelse for Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening. RID’s medlemmer sælger cirka 95 procent af de årligt over en million charterrejser, der sælges i og med afrejse fra danske lufthavne.

”Charterbranchen vil blandt andet bidrage til underholdningen ved åbningen fredag morgen af Ferie for Alle,” siger Anders Ladefoged Mortensen.

Den nuværende RID-formand, administrerende direktør for Spies i Danmark, Jan Vendelbo, siger til STANDBY.dk:

”Charterbranchen er glade for at vi kan komme ekstra i fokus på Ferie for Alle. Branchen har i årevis været en trofast deltager på messen, hvor vi med vores tilstedeværelse også er med til at tiltrække mange besøgende til Ferie for Alle.

Så vi er glade for at kunne gøre noget ekstra – herunder at fortælle om charterbranchens tiltag indenfor bæredygtighed. Vi kan selvfølgelig ikke med så kort varsel det samme som Kina, men vi tager det som et cadeau at blive bedt om at overtage.”

Jan Vendelbo tilføjer, at Spies ikke deltager på Ferie for Alle med det primære formål at sælge charterrejser. ”Vi har sælgere med, men vi er der primært for at møde kunderne og svare på deres spørgsmål. Også om vores flyselskab – derfor er også Sunclass Airlines (det tidligere Thomas Cook Airlines, red) med i Herning.”

Relaterede artikler:

Danske hoteller får første kinesiske aflysninger

Her er Danmarks største charterbureauer

Statsministeren besøgte Ferie for Alle