Charterbranchen dør ikke

Til gengæld konkluderer Lanvin, at ferierejsebranchen står overfor flere store udfordringer, men at den lever – også om 10 og 15 år. Han holdt et oplæg over sin forskning ved Star Tours årlige pressemøde i København.

 

”Vi indrømmer, at vi er blevet lidt trætte af den gamle sang fra Paludan, som indtil videre på ingen måde har fået ret i sine forudsigelser om branchen. Derfor inviterede vi en uafhængig og anerkendt svensk forsker, der har forsket meget i rejsemønstre og tendenser. De ting, han når frem til, er noget vi tager seriøst, og flere af punkterne er vi allerede i fuld gang med at udvikle”, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

 

Lanvin mener, at branchen ikke er i fare for at dø, men står overfor store udfordringer med at tilpasse sig de forandringer, der er på vej. Fem dominerende udviklinger på vej i befolkningen, og det er tendenser, som vil påvirke krav og ønsker til ferierejser de næste 10-15 år.

 

Det er krav om det ypperste indenfor service, og krav til individuelt tilpassede serviceformer. Og kunderne vil selv bestemme og lytter til hinanden i offline og online grupperinger. De vil kræve renhed og enkelhed – også i ferierejser. Kan være eksklusivt og dyrt, men skal være renset for unødig ståhej. De vil kræve det ægte, nære og autentiske og have, at der tages hensyn til miljø og omgivelser i alt – også ferierejser, hoteller, flyrejser, lokalsamfund mm.

 

”I TUI Nordic har vi ansat en person udelukkende til at udvikle en miljøvenlig virksomhed – hjemme som på rejsemålene. Vi har desuden gang i flere former for grupperinger, hvor kunderne skal forme og udvikle vores produkter og ydelser i samarbejde med os”, siger Birthe Madsen, adm. direktør i Star Tour.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.