Personalet på Primo Tours’ hovedkontor i Ringkøbing – med Bjarke Hansen i baggrunden. Foto: Primo Tours.

”Charterbranchen er presset”

”Chartermarkedet er presset og uroligt efter den gode danske sommer – den samlede produktion skal nok skæres til,” siger direktøren for Primo Tours, der kontrollerer tre andre rejsebureauer.

Den meget varme og solrige danske sommer var ikke god for blandt andet charterrejsebureauerne – og efterdønningerne af det reducerede salg kan stadig mærkes.

Det siger Bjarke Hansen, administrerende direktør for Primo Tours, der også har de danske rejsebureauer Århus Charter og SunCharter samt Beach Tours. I alt forventer de fire bureauer i Primo-koncernen næste år at udbyde omkring 100.000 rejser.

”Det er min fornemmelse, at markedet er presset, vi kan jo se, hvilke priser nogle rejser i denne tid bliver solgt til. Forleden havde et af de største danske charterrejsebureauer tilbud om 14 dage til 2.998 kroner til Thailand – så er det svært for os at sælge en normal charterrejse til Gran Canaria i 14 dage for cirka 5.000 kroner,” siger Bjarke Hansen til STANDBY.dk og tilføjer:

”Det er min fornemmelse, at markedet stadig er stadig er uroligt efter den gode danske sommer. Der skal nok tid til. Og hvis man synes, man får for lidt for sine rejser, vil mange nok tilpasse produktionen og skære lidt ned; det har vi gjort, om end ikke i stor målestok.”

Omkring 75-80 procent af alene Primo Tours’ rejser gennemføres i sommerens højsæson fra starten af maj til og med uge 42 med efterårsferien

Selve Primo Tours, der næste år kan fejre 10 års jubilæum, ejes af Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard. Mens Bjarke Hansen er administrerende direktør og frontfigur for Primo Tours, der har hovedkvarter i jyske Ringkøbing, har Henrik Søndergaard også titel af direktør, men arbejder ikke fuld tid i charterrejsebureauet. Sammen ejer Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard 90 procent af Primo Tours – de resterende ti procent ejes af en medarbejdergruppe.

Var medstiftere af Bravo Tours
Medejer af Primo Tours, Henrik Søndergaard, var i 1998 sammen med Peder Hornshøj med til at grundlægge Bravo Tours, som nu kun Peder Hornshøj er tilbage i efter Henrik Søndergaard – sammen med Bjarke Hansen – i 2009 startede Primo Tours.

Selve Bravo Tours er ejet af den nu tidligere Primera Travel Group; den islandske rejsekoncern skiftede i dagene før dets flyselskab Primera Air gik konkurs sidste måned navn til TravelCo Nordic. Primera Air havde ved sin konkurs en gæld på omkring 913 millioner kroner, men nærmest ingen penge til de mange kreditorer.

Finans.dk skrev forleden, at den danske rejsevirksomhed, der tidligere gik under navnet Primera Travel og rummer charterselskaberne Bravo Tours og Sun Tours, netop har fået en kapitalindsprøjtning fra sin ejer, islandske Andri Mar Ingólfsson, på 47,6 millioner kroner.

TravelCo Nordics administrerende direktør, Peder Hornshøj, bekræfter kapitaltilførslen og siger til Finans.dk: ”Vi har fået tilført penge for at styrke kapitalforholdet i forbindelse med de tab, der har været på Primera Airs konkurs. De forskellige rejsearrangører i virksomheden har tabt mange penge på den konkurs… Det er ikke sådan, at vi er presset på likviditeten.”

Bjarke Hansen fra Primo Tours ønsker ikke overfor STANDBY.dk at udtale sig om situationen i Bravo Tours.

Relaterede artikler:

Erhvervslivet satte pris på Primo-direktør

Primo Tours beholder alle varemærker

Primera Air fløj fra millionregninger