Bjarke Hansen med studievært på TV 2, Michele Bellaiche, der var konferencier ved arrangementet i forbindelse med uddelingen af prisen som Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland. Foto fra Primo Tours.

Erhvervslivet satte pris på Primo-direktør

Bjarke Hansen, administrerende direktør i Primo Tours fra Ringkøbing, vandt tirsdag prisen som Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland. De syv regionale vindere fortsætter til landskåringen.

Revisionskoncernen PwC står sammen med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans bag prisen Årets Ejerleder, der i år uddeles for 15. gang. Årets tema er tillid og de syv regionale vindere går til landskåringen den 8. november hos PwC’s danske hovedkontor i Hellerup.

Om Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland hedder det fra juryen om Bjarke Hansen, hvis Primo Tours har hovedkvarter i Ringkøbing: ”Han er indbegrebet af en dygtig ejerleder, der har skabt en succesfuld og skalérbar virksomhed, der differentierer sig i markedet.”

Klik for stort format. Personalet i Primo Tours med Bjarke Hansen beskedent i baggrunden efter prisen som Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland var i hus. Foto fra Primo Tours.

Bjarke Hansen er ejerlederen i Primo Tours, som blev etableret i 2009 og er en charterarrangør med fokus på den velkendte charterrejse med direkte flyvninger, danske rejseledere, personlig service og både velkendte og nye destinationer, hedder det.

”Regionsvinderen i Vestjylland er fortællingen om en karismatisk ejerleder og et markedsføringskoncept, der er braget gennem lydmuren i en meget konkurrencepræget branche. Bjarke Hansen er autodidakt og med sin kommercielle tilgang til branchen, i kombination med en vis ydmyghed, er Primo Tours blevet trendsætter for store dele af rejsebureaubranchen,” siger Henning Jager Neldeberg, partner i PwC i Herning, og fortsætter:

”Primo Tours har siden sin etablering skabt fremragende resultater på top- og bundlinje. Det er lykkedes at vokse ved såvel organisk vækst som via opkøb af mindre konkurrenter (Århus Charter i 2014, SunCharter i 2016 og forleden også Beach Tours, red). Her er i den grad tale om indbegrebet af en ejerleder, der har skabt en succes.”

Symbolet på Primo Tours
Primo Tours er kendetegnet ved at være en uformel virksomhed, hvor ejerlederen selv er en stor del af den daglige drift og samtidig involverer sine medarbejdere, som bliver ansat efter engagement og personlige egenskaber frem for erfaring og uddannelse, skriver PwC i portrættet af Primo Tours.

”Bjarke Hansen er symbolet på Primo Tours, som sammen med sine medarbejdere ved hårdt arbejde, godt købmandskab, dygtighed og en smule held har skabt en virksomhed med resultater som out-performer kollegaer i branchen og har oversteget egne forventninger,” siger viceregionsdirektør i Nykredit, Daniel Høj.

Og fra Dansk Erhverv siger markedsdirektør Louise Riisgaard i pressemeddelelsen om Bjarke Hansen og Primo Tours:

”Regionsvinderen i Vestjylland er indbegrebet af en ejerleder, som går forrest i virksomheden og ved hårdt arbejde og engagerede medarbejdere har skabt en stor succes, som formår at differentiere sig fra konkurrenterne. Bjarke Hansen er til stor inspiration for andre ejerledede virksomheder.”

Bjarke Hansen, administrerende direktør i Primo Tours, med symbolet på at han vandt prisen som Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland. Foto: PwC.

Den vestjyske snusfornuft
Selv siger Bjarke Hansen i pressemeddelelse efter prisen som Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland var i hus:

”Det er en rigtig stor anerkendelse af den måde, vi gør tingene på i Primo Tours, og jeg ser det som et kæmpe skulderklap til alle medarbejderne. Vi har nogle værdier, vi bygger alting på. Det handler om, at vi møder vores gæster i øjenhøjde og lader den vestjyske snusfornuft præge det daglige arbejde.”

”Vi har ikke et ønske om at vokse mere, men det skaber en grobund for vækst når vi gør tingene ordentligt og redeligt. For vores gæster har det stor betydning, at vi er et danskejet selskab, der har danske guider og dansk personale på alle flyvninger. Vi samarbejder med danske flyselskab DAT omkring vores flyvninger, og vi er glade for at samarbejde med en anden familievirksomhed (DAT), der har mange af de samme værdier,” siger Bjarke Hansen, hvis Primo Tours sidst år gav et af de største overskud i den danske rejsebranche, 32,7 millioner kroner.

De to andre kandidater til prisen som Årets Ejerleder 2018 i region Vestjylland var Finn Kjærgaard og Steffen Christensen – ejerledere i Sølvsten Biler, der forhandler og servicerer Volkswagen, Skoda og Seat – samt Bertel Hestbjerg, ejerleder i Hestbjerg Økologi, en gammel familiegård med rødder tilbage til 1623. I dag beskæftiger Hestbjerg Økologi sig med produktion af økologiske grise. Bertel Hestbjerg er 15. generation af virksomheden.

Relaterede artikler:

Primo Tours beholder alle varemærker

Dansk rejsebureau atter solgt

Vindere fejrede deres Danish Travel Awards