Charterrejsebureau ser stor stigning

TURISME: Århus Charter, der næste år runder sine første 30 år, har foreløbig i år solgt 14 pct. flere rejser end på samme tid sidste år, bl.a. på grund af to nye rejsemål.

Århus Charter, siden 2014 ejet af jyske Primo Tours, fejrer på lørdag charterrejsebureauets 29 års dag med sammenkomst i lokalerne i Marselisborg Lystbådehavn.

Århus Charter var sidste år Danmarks 8. største charterrejsebureau med næsten 21.500 gæster – i år forventer bureaudirektør og medejer Henrik G. Jensen, at Århus Charter kommer op på 25.000 rejsende, siger han til standby.dk

”Efter de to seneste års vejrmæssigt dårlige danske somre er vi på nuværende tidspunkt 14 pct. foran antal af bookinger, men det skyldes også, at Århus Charter er blevet mere synlige efter Primo Tours overtog bureauet i 2014,” siger han. F.eks. er Århus Charter i dag medsponsor af Aarhus superligaklub, AGF.

Hovedparten af Århus Charters gæster flyver ud af Aarhus Lufthavn, men der er også afgange fra lufthavnene i Aalborg og Billund, men der er ingen planer om at åbne fra Københavns Lufthavn.

”I Københavns Lufthavn er der så mange om buddet, så det vil marketingsmæssigt være væsentligt dyrere at markere sig,” siger Henrik G. Jensen og tilføjer, at Århus Charter er eneste store charterrejsebureau i Danmark med et destinationsnavn.

Århus Charter ejes af Primo Tours fra Ringkøbing, der også har charterrejsebureauet Sun Charter – samlet har de tre bureauer næsten 100.000 årlige gæster.

Århus Charter har over ti rejsemål og får i år to nye destinationer, begge i Grækenland, Ithaca og Sivota.

Århus Charters tre største rejsemål er den græske ø Zakynthos, Cypern og det nordlige Mallorca.