Cimber Sterlings konkurs koster skattepenge

Aarhus Lufthavn har brug for 10 millioner kroner her og nu, og regningen betales af skatteydere i fem jyske kommuner.

2012 så ud til at blive endnu et år med fremgang for Aarhus Lufthavn. Den nye motorvejsforbindelse gjorde det lettere at komme til lufthavnen og antallet af passagerer var steget to år i træk. 2011 gav rekordoverskud. Men så kom Cimber Sterlings konkurs i maj, skriver DR Nyheder.

Det kostede lufthavnen 50.000 kroner om dagen, og økonomien er nu så anstrengt, at de fem kommuner, Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs, må købe nye aktier for 10 millioner kroner til nytår. Det er ifølge et notat fra lufthavnens ledelse et krav fra lufthavnens bankforbindelse, SparNord.

Bestyrelsesformand for lufthavnen, Ango Winther, er sikker på, at kommunerne finder pengene fordi infrastrukturen i Østjylland er en nødvendig ting, som alle er nødt til at bakke op.Han kalder krisen midlertidig og henviser til, at lufthavnen efter planerne får et overskud på en million kroner allerede næste år.

Alligevel beder han de fem kommuner om at finde yderligere 40 millioner kroner oven i de 10 millioner, som er nødvendige nu.

”De 50 millioner er afsat som det beløb, der kan være med til at markedsføre Aarhus Lufthavn i hele Østjylland bedre og kan gøre den mere interessant både for virksomheder og flyselskaber”, siger Ango Winther.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.