Cimber trækker betalingerne

Cimber Sterlings ledelsen bekræfter, at nogle kreditorer ikke får deres tilgodehavender til tide. Flyselskabet har udsigt til et underskud på op mod 200 millioner kroner i indeværende regnskabsår og blev reddet på målstregen af det cypriotiske Mansvell Ltd., der købte selskabet for 165 millioner  og siden har tilført yderligere 88 millioner kroner, skriver epn.dk.

 

Der har været forlydender om, at selskabets kreditorer ikke har fået deres penge til tiden på grund af manglende likviditet og kommerciel direktør Jacob Krogsgaard bekræfter og forklarer, at Cimber Sterling tidligere blev mødt med strenge betalingsbetingelser på grund af anstrengt økonomi. Nu er situationen anderledes og selskabet ønsker længere kredit, hvilket man forhandler med kreditorerne.

 

Selskabets tabsgivende Boeing- operationer er outsourcet til Jet Time, og der er kun annonceret meget få regionale ruter, som Cimber Sterling vil satse på. Den samlede kapacitet er reduceret med ca. 20%.

Cimber Sterling er ene om at betjene indenrigsruterne fra Sønderborg, Billund, Karup og Rønne. Fra Aarhus er man i partnerskab med SAS, mens man stadig konkurrerer med Norwegian fra Aalborg.

Skrevet af Flemming Juul