Color Line får verdens største hybridfærge

Det norske Ulstein Verft skal bygge verdens angiveligt største hybridskib til færgerederiet Color Line.

”Aftalen mellem rederi og værft er et betydeligt skridt på vejen mod realisering af verdens største plugin hybrid skib, og det er yderst glædeligt at norsk værftsindustri har vist sig internationalt konkurrencedygtig”, siger koncernchef Trond Kleivdal fra Color Line.

Planen er, at færgen indsættes på strækningen Sandefjord-Strømstad fra sommersæsonen 2019. Det bliver en plugin hybrid, hvor batterierne oplades via et strømkabel med miljøvenlig strøm fra eget landstrømanlæg eller oplades ombord fra skibets generatorer, skriver norske Aftenposten.

Færgen bliver 160 meter lang, og får kapacitet på 2.000 passagerer og cirka 500 biler. Skibet vil have fuld batteridrift ind og ud af fjorden til Sandefjord, og vil derfor ikke give udslip af skadelige miljøgasser eller nitrogen- og svovlforbindelser i dette område.

Skibet, som har arbejdsnavnet Color Hybrid vil få næsten dobbelt kapacitet i forhold til M/S Bohus, som skal fases ud når den nye færge skal sættes i drift.

”Dette er en vigtig milepæl for os, og vi er stolte over at blive valgt som partner på dette utroligt spændende projekt”, siger koncernchef Gunvor Ulstein.