Color Line får verdens største hybridfærge

Det norske Ulstein Verft skal bygge verdens angiveligt største hybridskib til færgerederiet Color Line.

”Aftalen mellem rederi og værft er et betydeligt skridt på vejen mod realisering af verdens største plugin hybrid skib, og det er yderst glædeligt at norsk værftsindustri har vist sig internationalt konkurrencedygtig”, siger koncernchef Trond Kleivdal fra Color Line.

Planen er, at færgen indsættes på strækningen Sandefjord-Strømstad fra sommersæsonen 2019. Det bliver en plugin hybrid, hvor batterierne oplades via et strømkabel med miljøvenlig strøm fra eget landstrømanlæg eller oplades ombord fra skibets generatorer, skriver norske Aftenposten.

Færgen bliver 160 meter lang, og får kapacitet på 2.000 passagerer og cirka 500 biler. Skibet vil have fuld batteridrift ind og ud af fjorden til Sandefjord, og vil derfor ikke give udslip af skadelige miljøgasser eller nitrogen- og svovlforbindelser i dette område.

Skibet, som har arbejdsnavnet Color Hybrid vil få næsten dobbelt kapacitet i forhold til M/S Bohus, som skal fases ud når den nye færge skal sættes i drift.

”Dette er en vigtig milepæl for os, og vi er stolte over at blive valgt som partner på dette utroligt spændende projekt”, siger koncernchef Gunvor Ulstein.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.