Coronakrisen kostede sidste år hver tredje medarbejder i MCH-koncernen jobbet. 66 blev opsagt og medregnet frivillige fratrædelser, har MCH nu 180 fastansatte. Arkivpressefoto fra MCH: Tony Brøchner.

Coronakrisen gav MCH stort millionunderskud

Messecenter Herning-koncernen fik sidste år et driftsunderskud på 31 millioner kroner. Tabet havde været 69 millioner kr. større uden hjælpepakkerne. Koncernchefen håber på bedre tider.

MCH, der i rejsebranchen er mest kendt som hjemsted for Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle, fik som forventet et grimt resultat i sit regnskab for 2020, der netop er offentliggjort. Oplevelseskoncernen udgøres af forretningsenhederne MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

Underskuddet i MCH-koncernen i sidste regnskabsår blev efter skat på 31 millioner kroner mod beskedne 214.000 kroner i overskud for regnskabsåret 2019. Underskuddet havde været næsten 100 millioner kroner, havde det ikke været for 69 millioner kroner, som MCH-koncernen modtog i offentlige hjælpepakker sidste år.

Omsætningen i 2020 blev 134 millioner kroner mod 347 millioner kroner i 2019.

I det nuværende 2021-regnskabsår forventer MCH et underskud på 40-50 millioner kroner. MCH’s koncernchef, Georg Sørensen, forsikrede under online-generalforsamlingen, at der er råd til et nyt underskud, da egenkapitalen med tilførsel af ansvarlig lånekapital aktuelt er på 183 millioner kroner.

”Vi forventer ikke behov for mere kapitaltilførsel, som verden ser ud lige nu. Det seneste år har dog bekræftet os i, at det er bedre at forberede sig på noget, der ikke sker, end at være uforberedt når det sker. Derfor har vi hele tiden fokus på muligheder for at skaffe yderligere kapital, såfremt det måtte blive nødvendigt, sagde Georg Sørensen.

Færre events gav mindre omsætning
Sidste år havde MCH’s fire forretningsenheder 301.360 besøgende mod 1,1 mio. i både 2018 og 2019. Blandt andet nåede MCH lige akkurat at gennemføre Ferie for Alle sidste år, hvor der i slutningen af februar var 1.200 udstillere fra 45 lande og 63.000 besøgende på de tre dage.

Om det nuværende år, 2021, sagde Georg Sørensen: ”Nu ser vi lyset for enden af den meget omtalte tunnel.”

Han henviste til, at en forhåbentlig genåbning kan betyde, at MCH kan gennemføre kulturarrangementer og fagmesser i efteråret. ”Derfor er det med fortrøstning, håb og tro på fremtiden, at jeg, som ofte før, vil slutte med ordene: Det personlige møde må aldrig gå af mode,” sagde han.

Til Herning Folkeblad sagde Georg Sørensen efter generalforsamlingen, at MCH spændt afventer den præcise ordlyd, når Christiansborg-politikerne inden for kort tid fastlægger en genåbningsplan for blandt andet store arrangementer. Georg Sørensen har været en del af den ekspertgruppe, der i fredags gav deres anbefalinger på området.

”Vores største ønske er en genåbningsplan med en tidshorisont, så vi får mulighed for at planlægge og tilrettelægge store arrangementer. Fælles for messerne og de store konferencer er, at de har en lang planlægningstid, og jo større de er, desto mere tid har man brug for til planlægning,” siger Georg Sørensen til avisen.

Relaterede artikler:

”Online-versionen slog ikke den fysiske feriemesse”

”En hammer da de lukkede det hele”

MCH aflyser 2021-udgaven af Ferie for Alle