Udlejerne af sommerhuse og ferieboliger i Danmark vil tiltrække flere danske lejere, da markedets normalt største gruppe, de tyske turister, ikke må besøge Danmark mens grænsebommene er nede. Pressefoto: DanCenter.

Lukkede grænser øger efterspørgsel på ferieboliger

I disse vinterferieuger, uge 7 og 8, har DanCenter henholdsvis 143 og 220 procent flere danske bookinger sammenlignet med samme periode sidste år. Turismeforsker ser en tendens.

I krisetider med lukkede grænser søger danskerne mod det trygge og nære, det gælder også valget af ferie, siger Bodil Stilling Blichfeldt, turismeforsker ved Syddansk Universitet, i en pressemeddelelse fra feriehusudlejeren DanCenter.

De nærmest officielle tal siger, at der i Danmark er omkring 200.000 sommerhuse, hvoraf kun cirka 40.000 udlejes via officielle kanaler som for eksempel via medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening.

Under coronakrisen har særligt feriehuse med kort afstand til skov og vand vundet indpas, og det skyldes ifølge turismeforskeren, at danskerne søger mod naturen, som repræsenterer noget trygt og nært i en usikker tid.

Bodil Stilling Blichfeldt siger: ”I krisetider søger danskerne mod det nære, som kan give tryghed i en tid, der ellers er præget af uvished, utryghed og bekymringer. Det afspejler sig naturligvis også i danskernes feriepræferencer, som i stigende grad inkluderer naturen.

En af årsagerne er, at danskerne på ny er blevet bevidste om, at det ikke er ufarligt at rejse jorden rundt blandt rigtig mange mennesker. Det har tilført en ekstra dimension til vores generelle syn på naturen, da lockdown har mindet os om, at vi trods stramme restriktioner altid kan tage ud i det blå. Det er en udvikling, som har fået danskernes øjne op for de mange gode oplevelser, der findes i naturen,” siger turismeforsker Bodil Stilling Blichfeldt.

Danskerne vil i sommerhus nær havet
Hos sommerhusudlejeren DanCenter bekræfter ny undersøgelse blandt feriehusudlejerens gæster, at danskerne i højere grad end tidligere prioriterer kort afstand til naturen, når de booker feriehus.

”Naturen fylder markant i danskernes valg af sommerhus. Vores seneste undersøgelse blandt vores besøgende viser for eksempel, at knap 32 procent vægter en placering tæt på strand højest,” siger Kim Holmsted, administrerende direktør hos DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, og tilføjer:

”Derudover kan vi nikke genkendende til, at danskerne betragter sommerhusferie som en tryg og sikker ferieform. I denne vinterferie i uge 7 og 8 har vi henholdsvis 143 og 220 procent flere danske bookinger sammenlignet med samme periode sidste år, og en række af de mest populære uger omkring påske- og sommerferien er tæt på at være udsolgte.”

Kim Holmsted oplyser, at danskerne har overtaget op mod 60 procent af de tyske bookinger, som er blevet annulleret grundet forlængelsen af den aktuelle grænselukning i Danmark.

DanCenter har ifølge pressemeddelelsen over 60 års erfaring med at etablere kontakt mellem udlejere af ferieboliger og lejere. Feriehusudlejeren er repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. DanCenter, og DanLand ejes af indiske OYO Vacation Homes, en af verdens største aktører i feriehus-industrien.

Relaterede artikler:

Danske millionærer bag nyt feriehusprojekt

Udenlandske turister tøver med at booke dansk ferie

Pakkerejser hitter inden for Danmark