Den Gamle By i Aarhus sætter igen i år fokus på julestemningen. Pressefoto: VisitAarhus.

Aarhusregionen gør klar til julestemning

Selvom juleaktiviteter på stribe aflyses, så er der stadig fokus på julehyggen i Aarhusregionen. På torve, i gågader og stræder tændes tusindvis af julelys i den mørke tid.

Jul i Den Gamle By og Tivoli Friheden er højdepunkter highlights i Aarhus, men også hos Ree Safari Park, på Museum Østjylland, Gammel Estrup, Fregatten Jylland, i Museum Silkeborg og mange andre steder i Aarhusregionen arbejdes der på at skabe juleoplevelser.

”Vi har alle ekstra brug for at julehygge i år. Mange af de traditionelle julearrangementer er desværre aflyst på grund af corona, men det er alligevel lykkes at få en masse oplevelser og juletilbud op at stå til glæde for borgere og besøgende i hele destinationen,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Udover julelystæppet over Strøget i Aarhus og den funklende indpakning af stormagasinet Sallings facade, tændes snart også lysende portaler ved torve, pladser og indkøbscentre, og et helt ”lysttag” over midtbyen tændes omkring 1. søndag.

Tivoli Friheden er igen i år forvandlet til et juleland med over 300.000 julelys, juleboder, julemand og Danmarks måske højeste juletræ af lys. Og i Musikhuset er der julekoncerter. I Den Gamle By kan gæsterne gå på opdagelse på juleruten, tage på julesporjagt eller nyde et julemåltid i den nyåbnede restaurant Gæstgivergården.

En tryg og sikker jul
”I Den Gamle By hylder vi julen og traditionerne. Traditioner, som særligt i krisetider som denne bliver forstærket og har en særlig betydning, man ikke skal undervurdere. Vi har stort fokus på at sikre gæsterne en tryg og sikker oplevelse, og derfor beder vi alle om at købe billet online, inden man møder op på museet. På den måde sikrer vi, at der er god plads. Det betyder til gengæld også, at der ikke er så mange billetter til rådighed som tidligere,” siger Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør i Den Gamle By.

I Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Randers, Favrskov og på Djursland er der også gang i juleforberedelserne. I Skanderborg kører nisserne gennem byens gader i december, på Skanderborg Station har Skanderborg Museum en julebutik i den gamle ventesal på Perron 1. I Silkeborg er de gamle handelsgader pyntet med julelys og på Museum Silkeborg fejres julen med juleudstillingen “Livet på landet i 1800-tallet”.

I Viborg åbner byens skøjtebane, og så er det også muligt at træde ind bag kulisserne til årets julefilm ’Julemandens Datter 2’, der netop er optaget i Viborg.

På Djursland i Ree Park Safari fejres julen med skøjtebane, juleboder og juletogtur blandt elge og bisoner på prærien, og hos Fregatten Jylland bliver der masser af juleoplevelser ombord på verdens længste træskib, der er oplyst af guirlanden i masterne.

Relaterede artikler:

Tidsbestilling i Tivoli og vagtfirma til at sikre afstand

Coronakrisen aflyser københavnsk juletradition

Manglende udenlandske turister koster milliarder