Ruths Hotel i Skagen. (Foto: Ruths Hotel | Facebook)

Coronasmitte tvinger populært hotel til at lukke

Ruths Hotel i Skagen har midt i højsæsonen været nødt til at smække dørene i. Hotellet er ramt af et coronaudbrud og åbner tidligst i slutningen af den kommende uge.

I modsætning til hotellerne i København har Ruths Hotel i Skagen haft en sommer med ekstrem travlhed, hvor der mere eller mindre har været fuldt hus hver dag.

Men nu er det populære hotel blevet fældet af COVID-19. Et smitteudbrud blandt personalet har tvunget hotellet til midlertidigt at lukke ned med virkning fra lørdag den 7. august kl. 12.00.

Hotelgæster der på dette tidspunkt allerede var indkvarteret har fået mulighed for at blive frem til søndag formiddag kl. 11.00, oplyser hotellet på sin hjemmeside.

“Der er ved vores rutinemæssige test af personalet dukket positive resultater op, og disse er blevet bekræftet af PCR-test. Af hensyn til personale såvel som gæster har vi derfor besluttet at lukke midlertidigt ned,” skriver hotellet.

Lukket til 12. august
Det er foreløbigt to ansatte, der er blevet testet positive i lyntests henholdsvis onsdag og torsdag, der er årsag til lukningen. Begge er siden blevet PCR-testet med et positivt resultat.

“Sikkerheden frem for alt. Det giver ikke mening at gamble med gæsternes og medarbejdernes ve og vel. Vi ved, at når coronaen først har bidt sig fast, så spreder den sig hurtigt. Derfor har vi besluttet at lukke ned,” siger administrerende direktør Tom Boye til Nordjyske.

Af hotellets hjemmeside fremgår det, at nedlukningen foreløbigt vil være gældende frem til torsdag den 12. august kl. 15.00. I mellemtiden vil alle gæster med wellness-, værelses- og/eller bordreservationer blive kontakte direkte af hotellet.

Succesrigt 2020
Ruths Hotel var i 2020 lukket ned i tre omgange under de mange generelle nedlukninger, der var dikteret af regering og sundhedsmyndigheder, men alligevel lykkedes det at levere et rekordoverskud på 6,2 millioner kroner, hvilket var tre gange så stort som de tidligere år.

”Det her regnskab kommer bag på alt og alle. Det var der ingen, der havde set komme. Vi kan ikke forlange eller forvente mere. Vi har haft et år i 2020 som er helt udenfor nummer,” sagde Tom Boye i maj til STANDBY.dk.

Et coronaudbrud på hotellet midt i dette års højsæson havde direktøren dog ikke kalkuleret med.

 

Relaterede artikler:

Dårlig medieomtale koster turister i Skagen

“Det her regnskab kommer bag på alt og alle”

Direktør forlader ikonisk dansk badehotel