Costa Concordias kaptajn dømt

costa concordia krydstogtCRUISE: Idømt 16 års fængsel for uagtsomt manddrab, da han sejlede krydstogtskibet på afveje ud for Italiens kyst og 32 omkom.

Nu går den ikke længere for kaptajn Francesco Schettino fra Costa Concordia. Han har efter ulykken med krydstogtskibet ved den lille italienske ø Giglio i nogen tid været hjemme hos sin mor. Nu skal han 16 år i fængsel.

Det var dommen ifølge Reuters. Anklagen mod ham var svigt på alle måder. Svigt for at have taget krydstogtskibet uden for ruten til øen Giglio, derefter at have sejlet ind i klipper og endelig for at have forladt skibet som en af de første. Anklageren krævede ham idømt 26 års fængsel.

Forsvareren forsøgte at få kaptajnen til at være helten, som reddede skib og besætning fra en langt hårdere skæbne den forfærdelige januar nat for tre år siden. Selv kaldte han dommen for et karaktermord.

Ud over de mange millioner, kaptajnen har kostet sit rederi, med tab af skibet, har det kostet tusinder af passagerer, som først nu er ved at vende tilbage i normalt antal. Også konkurrerende rederier har mærket, at mange er blevet bange for at tage på krydstogt.