Costa ved vendepunktet

Costa Cruise og moderselskabet Carnival Corp. fik dybe sår 13. januar efter forliset med Costa Concordia med billedet af krydstogtskibet liggende på siden ud for den italienske ø Giglio igen, igen på alverdens TV-stationer.

 

Nu går det igen fremad, oplyste Carnivals formand Micky Arison forleden. Der er solgt 25 procent flere billetter end på samme tid i fjor. Men til nogle ganske anderledes priser.

 

Ved forliset, hvor den endelig skyld endnu ikke er placeret, men hvor den italienske kaptajn ikke er skånet i medierne, omkom 32 passager og ansatte.

 

”Vi har tabt ganske betydelige beløb i månederne efter ulykken,” sagde Arison. ”Nu er vi ved vendepunktet, men det er kun sket gennem meget betydelige rabatter, som til gengæld har vist, at man ikke er bange for at sejle med os, eller har mistet troen på vores sikkerhed og kvalitet.

 

Opgaven er nu, at bruge den genoprettede tillid til at få normale markedsforhold for alle Costa-skibe i 2013,” fortsatte han.

 

Mange danskere har nydt godt af Costas lave priser her i foråret. Således havde Scandinavia Cruise Center nogle ekstremt billige priser på to skibe fra Malaga til København i maj, inklusive flybilletter med Norwegian fra København til Malaga. Umiddelbart ser det også ud til, at der fortsat er meget utraditionelle tilbud med de samme to skibe fra København her i sommer.

Skrevet af Ejvind Olesen