CPH må vente konkurrence fra Berlin

Det er flyselskabets plan at flyve skandinaviske kunder til den nye storlufthavn og herfra videre ud i verden, og det kan ifølge adjunkt Kristian Anders Hvass fra CBS blive en seriøs konkurrent til Københavns Lufthavn, skriver borsen.dk.

 

Han nævner, at Berlin er en større by og har et større opland end København og derfor har basis for flere passagerer i nærområdet. Med Air Berlins ambitioner kan det medføre betydelig konkurrence til København.

Kommunikationsdirektør Henrik Jørgensen fra Københavns Lufthavne siger, at man er indstillet på en hårdere konkurrence fra Berlin, hvilket gør modtræk fra Danmark og ikke blot fra Københavns Lufthavn særdeles vigtige. For eksempel skal CPH have et øget opland for at fastholde sin internationale position.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.