CPH og SAS mødes i retten

De er gensidigt afhængige, så det undrer mig, at de ikke indgår et forlig, siger Sydbanks analytiker Jacob Pedersen, der følger SAS, til Dagbladet Børsen ifølge business.dk.

 

Slaget i Østre Landsret handler om det beløb, som SAS betalte til lufthavnen for hjælp til handicappede passagerer fra august 2008 til april 2009, hvor de havde en aftale om afgifternes størrelse. I 2008 blev det ændret på EU-plan, så det skulle være lufthavnene og ikke flyselskaberne, der skulle hjælpe de handicappede.

 

Da CPH overtog opgaven krævede man ekstra gebyrer for ydelsen. SAS mener, at de forøgede priser er i strid med den gamle aftale.

 

CPH rejste sagen i 2009 og den starter i landsretten, da sagen er principiel og kan blive afgørende for andre flyselskaber, som Lufthansa, British Airways og Air France, der heller ikke ville betale afgiften til CPH i den omstridte periode.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.