CPH udvider Terminal 2 og Security

Airport-security.jpgLufthavnen investerer 130 millioner kroner i 700 ekstra kvadratmeter i Terminal 2 og to ekstra spor i Security. De to projekter skal stå klar til sommer.

Samtidig udvides Finger C, der håndterer de store, interkontinentale fly. Det projekt til 250 millioner kroner er klar med nye lounges og tre brobetjente gates inden udgangen af 2015.

”De tre byggeprojekter flugter med lufthavnens strategi om at udbygge i faser, så vi i løbet af de næste to-tre årtier kan håndtere 40 millioner passagerer årligt,” siger adm. direktør Thomas Woldbye.

Med sammenlægning af indenrigs- og udenrigstrafikken næste år bliver der brug for mere plads i Security. De nuværende 16 spor bliver udvidet med to ekstra. Det øger kapaciteten med mere end 10%.

”De nye spor er klar til april og lufthavnen er i gang med at ansætte ekstra security personale. Så vi er klar til mere vækst og endnu en travl sommer,” siger Thomas Woldbye.

I 2013 blev den østlige del af Terminal 2 udvidet med 1.300 kvadratmeter og 12 ekstra check-in pulte. Nu er turen kommet til resten af terminalen.

”Vi vil skabe mere lys og luft med 700 kvadratmeter ekstra plads. Derudover opgraderes udbuddet af mad og drikke og de øvrige servicetilbud til passagererne –  f.eks. vil vi installere en række ladestationer, så man kan få strøm på sine telefoner, tablets og lap tops,” fortæller Thomas Woldbye.

Stueetagen i terminalen skal være klar til sommerens travle trafik, mens kontorerne på 1 og 2. sal er klar i løbet af efteråret.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.