Cykel dyrere end bil på færgen

Ifølge turengårtil.dk er transportminister Hans Christian Schmidt forarget over færgerutens prispolitik, som bortset fra enkelte rabatmuligheder generelt kræver det dobbelte af en cyklist end af en bilist for overfarten, skriver politiken.dk.

 

Ministeren finder ikke, at den prispolitik giver mening sammenholdt med det mange investeringer, der er gjort for at gøre Danmark til et attraktivt cyklistland.

 

Rent faktisk har Mols-Linien monopol på at fragte cyklister mellem de to landsdele, hvis man ikke medregner muligheden for at tage cyklen med i toget over Storebælt. Alternativet er at tage cyklen med i bilen, men det er jo ifølge turismechef i Cyklistforbundet, Claus Rex, ikke meningen med en cykelferie.

 

En cyklistkunde, Eva Wulff Helge, mener at have fundet det billigste alternativ på Mols-Linien med en ’Gruppe 5 billet, som overfører fem personer for 775 kroner for en enkeltbillet. En bil med op til ni personer kan overføres for 220 kroner.

 

Transportministeren er uforstående over for Mols-Liniens prispolitik, som ministeren dog ikke kan blande sig i, men han vil tage et møde med færgebranchen for at spørge ind til erfaringerne med cykelturisme.

 

VisitDenmark, der kalder Danmark for noget nær et perfekt cykelland, vil ikke kommentere Mols-Liniens prispolitik.

Skrevet af Flemming Juul